Framsteg

Bebisen kan nästan räkna. Fast han börjar konsekvent på två istället för ett; två åtta fyra (tå, åtta, syja) brukar det låta.
Nu har han fått ett sifferpussel i förtidig födelsedagspresent av farmor (jammo) och farfar (fafa- varför börjar de i hans huvud på olika bokstäver? ja men i alla fall, pusslet) han pusslar flera gånger per dag och man ska hjälpa till och räkna hur många båtar det är på trean och hur många glassar det är på sjuan osv och man ska lägga alla bitar på rätt plats och tala om vad de heter... Och nu har han utvecklat räknandet till två fyra fem åtta nio (tå, syja, sem, åtta, nini. Nini är tydligen valfritt nio eller tio. Eller möjligen betyder det första ni:et nio och det andra tio?).
Vi räknar på kulram också. Då ska vi räkna varje färg för sig och helst många gånger. Så han kan massor av färger också: röd och blå, gul, grön och svart. Orange, lila och rosa får han också till ganska bra.

Memin/Mimmi/Memi kallar han sig själv. B:et har han rationaliserat bort och följdaktligen tjuter han glatt Memins Me varje gång han ser bokstaven B. Den bokstaven är han redan riktigt säker på. Han har lite svårt att skilja vårt play-dough-forms-B från vårt play-dough-forms-E, men just dessa är ganska lika varandra och annars hittar han B överallt och ingenstans. Att S:et står för Sanna har han också ganska klart för sig. Oftast ;)
 
Sanna är ju favoriten, alla grenar, och mamman räknar med att få henne som svärdotter om ett par år. Åtminstone om de ska fortsätta så här:
.

Mamman stod och gjorde sig iordning häromveckan och lade ifrån sig eyelinern för att svara i telefon. Uppenbarligen är bebisen både uppmärksam och motoriskt skicklig, för den mesta eyelinern hamnade ungefär den den skulle. Fast på honom själv då, förstås.

Snygg blev han. Eller sygg som han själv säger. :)


Och så var mamman och bebisen hos mormor Siv och hälsade på. Och testade hennes chokladfontän. Så Sanna får kanske finna sig i att bli nedflyttad från en säker till en delad förstaplats? Med tanke på att bebisen sedan dess kommer med telefonen i högsta hugg och deklarerar Mommo Sii sisådär fyra gånger om dagen...Julen gick inte obemärkt förbi. Bebisen är numera paketgalen. Men han ger lika gärna som han får.
Han kom med en miniräknare instoppad i omslaget till en av mammans böcker och deklarerade stolt Jonna när han lämnade över det egenkomponerade paketet till mig för vidare befodran till den uttänkta adressaten. Som dock inte fick något paket.

Några dagar senare la han alla våra våra fjärrkontroller i en påse och lämnade över denna med samma anvisning som sist: Jonna. Mamman påpekade att han inte fick ge bort fjärkontrollerna för de behövde de ha själva. Bebisen bytte då snabbt innehållet i paketet och tänkte istället ge sin stackars moster ett gäng (bättre begagnade?) pappernäsdukar. Även denna presentutdelning förstörde mamman. I gengäld får väl bebisen lov att packa in de gamla bebisleksaker vi tänkt ge Mio i ett fint paket och ge det till Jonna..?

Kommentarer
Postat av: Karin

Jag gillar chokladfontänbilderna (och mitt oerhört långa ord). Så gullig han är!
Jag ses gärna någon gång framöver. Vi är hemma nu. Jag börjar jobba på onsdag - det blir heltid till att börja med - sen går jag nog ner i tid. Johan börjar skola in Ellie på måndag.
Vi hörs!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback