Barnadop

I söndags var vi på dop.
Leo tyckte visst att det var riktigt lattjo lajbans.Efter ceremonin ställde allihopa upp sig för fotografering.

Prästen, pappa Christian, (Leo him self) mamma Jessica, gudmor Therese och gudfar Tommy.
Ja, och Benjamin dådå...:


Själv hade jag med hela maskinparken. Kameran i högsta hugg förstås, uppenbarligen och videokameran (monterad på det nya julklappsstativet) rullade genom hela ceremonin och sedan även paketöppningen.

Vi köpte en sagobok med klassiska sagor och på kortet skrev jag ner följande:
"Det sägs att en mor frågade Albert Einstein hur hon skulle göra för att hennes lilla barn skulle bli lika klok som han var.
Läs sagor, ska han ha svarat.
Och sedan då? undrade modern.
Läs ännu fler sagor."

Det tyckte åtminstone jag själv var både fyndigt och passande :lol:

Så, Hallandshelgen

Förra fredagen tog vi en tur ner till morfar och Lisa för att dels umgås och dels shoppa på Gekås.
Fredagen blev lugn och lördagsmorgonen sen. När vi masat oss iväg till Ullared var köerna timslånga utanför varuhuset. Vi bestämde ganska omgående att vi inte ville köa oss in utan hellre göra ett nytt försök dagen efter och så passade vi på att kika lite i alla de andra affärerna vi aldrig annars orkar gå i. Lisa gjorde några fynd, men jag sparade mina pengar ;) När vi gått igenom så gott som allt som kunde gås igenom hade kön minskat till kanske bara en halvtimmes väntan, men vid det laget var vi hungriga och klockan mycket så vi åkte hemåt igen.
På lördagskvällen var det fest som gällde för alla utom mig, syrran och alla familjens mindre barn så vi samlade ihop alla barnen till en liten kusinträff och åt godis, ja alla utom Leo som bara fick mjölk, och som (därför?) roade sig med att kräkas på folk.


Och hade superkul. Ja, alla utom Leo som bröt ihop en stund när maten tog för lång tid på sig och knappt hade ro att äta när den väl var klar. :( Jag hävdar bestämt att jag inte kan trösta spädbarn annat än i sjal, så jag tog min utlånade Moby och knöt in oss. Och visst funkade det.Benjamin hämtade meitaien och deklarerade att han också skulle bära Leo. Nja, det kändes väl lite osäkert så jag föreslog att han kunde prova med nallen Lennart, och det dög för honom:Vid 22 samlade jag ihop de barn jag skulle ha ansvar för och gick hem och nattade dem. Det dröjde nog ändå ända till 23 innan samtliga barn sov.

Vid ett trillade brorsan in och jag kunde lämna hans döttrar, packa in Benjamin i bilen och köra tillbaka till morfars hus. Benjamin vaknade knappt till utan grymtade bara lite vid förflyttningarna innan han snarkade vidare.

På söndagsmorgonen accepterade jag motvilligt att kliva ur sängen strax innan nio.
Benjamin snodde runt och spanade in klockradion som ännu inte var omställd till sommartid; Jaaa, det är morgon, ropade han, klockan är halv fem, halv sju, halv nio.
En snabb titt på klockan visade att han hade nästan helt rätt; klockan stod på 9.57: en femma en sjua och en nia, dock inga halva siffror ;).
För mig väntade ännu ett Ullaredsbesök så vi gick upp och gjorde oss i ordning. Benjamin fick krypa ner hos morfar och kolla på film och jag och Lisa gav oss iväg efter en snabb frukost.
Efter ett par varv på parkeringen (det enda av Ullared som verkligen stressar mig) körde jag iväg och parkerade på ett annat ställe där det var betydligt bättre med plats och sedan bar det av inåt.
Jag fastnade okoncentrerat i barnavdelningen och slösade bort alldeles för mycket tid där men hittade i alla fall ett par tunnare överdragsbyxor till B, en svart smalrandig finskjorta, två par Hello-Kitty-strumpor  och en gammal granne och kollega. Slängde ner ett extra underställ till B också, det kommer ibland kiss (det tommej tiss, låter det då) på dem så det behövs många att byta mellan..
Sedan fick jag försöka fördela tiden lite vettigare på övriga avdelningar. Vilket resulterade att jag skippade damkläder helt, men hittade en hel del nödvändigheter och julklappar på övriga avdelningar. Värt att nämna är väl bara madrasskydd 90x200 för 99 kr (att jämföra med stympade bitar på 75x90 för 189 i babyaffärerna), julklapparna törs jag inte avslöja och heminredningsattiraljerna är tämligen ointressanta. Jo, i julklapp till mig själv blev det ett kamerastativ (99kr) och en pilatesboll (49kr). Den förstnämnda kommer jag nog kapa åt mig redan imorgon till Leos dop och den sistnämnda ska jag ha och sitta på framför datorn så jag får lite gratismotion istället för att sitta helt stilla.

Först; Jonnas födelsedag


Engla och Benjamin vred upp ett smyckeskrin eller två för att få vacker musik och sedan dansade de, som riktiga prima ballerinor, med balettdräkter och allt.

Mio vill också vara fin men slapp dansa.

Att rida på hästen passade honom bättre.


Jodå, födelsedagsbarnet var förstås också med och dansade.

Tänkte rapportera om helgen som gick...

...jag har inte hunnit/orkat berätta och lägga ut bilder från trippen till "moffa o Lisa", från barnvaktskvällen och från shoppingen i Ullared förra helgen, men innan jag gör det måste jag bara få skrika ut att jag kan sälja alla mina sjalar (ja, utom den, den och den)  för världens finaste sele är på väg hit;
Beco
Det är en Beco 4th gen Carnival, en modell som har sålts slut och utgått och nästan ingen vill sälja sin, men jag har hittat en. :heart:

Utmaningen antagen

Jag har blivit utmanad av Julia, KarinJ och Jessica,. Reglerna är som följer:

- Länka den som utmanat dig och lägg in dessa regler på din blogg.
- Berätta sju saker om dig själv, både vardagliga och knäppa.
- Utmana sju stycken i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
- Låt dem få veta att de blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Så..:

 • Jag har lite telefonfobi. Jag avskyr att ringa till folk och gillar inte att svara i telefon. När väl de hindren är överstigna kan jag dock prata hur länge som helst.
   
 • Jag ä l s k a r Ge-Kås i Ullared. Inte ens att trängas med alla människor där nu innan jul avskräcker mig. Däremot stressar jag upp mig av att de jag åker med vill bli klara och åka därifrån efter en fyra-fem timmar, på egen hand hade jag lätt tillbringat en hel arbetsdag med att bara lulla runt därinne.
 • Jag bloggar så sällan mest för att det är för omständigt att logga in, jag är för lat och ids inte göra det. Jag vill bli automatiskt inloggad så det bara är att börja skriva. Men då hittar jag väl någon annan ursäkt, förstås. ;)
 • Jag har gjort Mensas intagningstest och hade typ tre poäng för lite så jag fick inte vara med.
 • Jag gillar inte choklad. Och nej, Marabou Frukt&Mandel smakar inte choklad så det räknas inte. 
 • Jag har synfel; närsynt på ena ögat och långsynt på det andra. Jag hade glasögon för det och sedan linser men jag antar att synfelen kompenserar varandra för det funkar ganska bra även utan ;)
 • Jag är grovt sockerberoende. Äter oftast väldigt bra GI-mat men mellan måltiderna kan det trilla ner vad som helst med socker i. Jag har t.om. en "stash" i bilen för det mesta och så fort jag prasslar med något i framsätet brukar det sticka fram en liten hand mellan sätena och en misstänksam liten röst säger "Vad har du där framme? Jag vill också ha...". Jag brukar försöka ge honom bara en liten bit och sedan påstå att det är slut. "Jaha, får jag se påsen" framhärdar han då... Mitt nästa knep blir att hälla över godiset i något som inte prasslar och ge honom påsen med "det sista" i. Genomskådar han det så vet jag inte vad annat jag ska göra än att sluta försöka smygäta...

  Jag är för kass på att kommentera i andras bloggar så det känns dumt att trycka in en utmaning bara så där apropå ingenting så jag nöjer mig nog med att återuppliva Julias utmaning till Annica...

Räkneövning


En-två-tre-fyra-fem-sex-sju-åtta-nio-tio-femti-sexti-sjutti-arton-nittio-tjugo!
Häng med på den huvudräkningen, den som kan. :loving:

Luktsinne..?

Det luktar nåt härinne, mamma, ropar Benjamin från Johannes rum.
Jaha, vad är det som luktar då,
svarar jag och går ditåt.
Det luktar maat,
säger Benjamin, härifrån, och han sticker ner näsan långt ner i en stor plastpåse med grejor som Johannes har fått med från skolan för att sälja:

Jo, det luktar nog frestande, kan jag tro...  :Hahaa:

Tjänsten har gått till en annan sökande...

...eller hur är det det brukar heta? Det positiva är att dels att jag slipper stressa upp mig mer för att jag "snart" ska börja jobba och dels att jag slipper fundera mer över hur vi löser de tider jobbet hade inneburit för Benjamin. Jag undrar om inte det till och med överväger eventuella negativa sidor av utfallet.

Idag hade jag och B en lôs-morgon. Vi kom inte till ÖF förrän närmare elva och när de stängde gick vi för att leta rätt på en bättre lekplats än de vi har här runtomkring. Vi hittade en och fick snart sällskap av Benjamins öf-kompis. när klockan passerat halv två fick jag bunta ihop B på ryggen och marschera hemåt... Huungrig!
B beställde lax och bulgur och har hjälpt till med matlagningen, får se om han fortfarande vill ha nu när det är klart.
On that note... Lunchdax!


Uppdaterat en timme senare...
Jäklar vad han åt :shock:;
lax, bulgur, sparris och crème fraishe-sås och gurka och sockerärter därtill... han mumsade och mmmmade och utbrast flera gånger  "Det var himla dott, mamma". :) :heart:

framtidsplaner für alle

Idag har det då varit anställningsintervju. Vi hade varit 22 sökande varav 10 behöriga. Av dessa hade de valt ut två som fick komma till intervju. Jag började kl 9 och det var nervöst men gick rätt bra. Vilken tid nästa intervju skulle vara sa de aldrig men de skulle försöka bestämma sig under dagen och meddela oss allra senast imorgon oavsett vem de valt.
Just nu pendlar jag mellan funderingar på om jag ändå sa fel mobilnummer eller om de kanske valt den andra sökande och därför ringt henne/honom först. Eller så ringer de imorgon. Ja det gör de ju, men om vad?

Jobbet är väl inte drömjobbet egentligen, men det lät bra och de jag träffade var väldigt trevliga. Framförallt blir det knäppt för Benjamin att bara få gå måndagar, tisdagar och varannan onsdag, men det går ju det också. Och kanske speciellt med en sån unge. ;)

Ja, den som lever får se.

På kvällen gick vi på gymnasiemässa, med en mycket motvillig och demonstrativt ointresserad nionde-klassare i släptåg. Tja, nu har han åtminstone hört lite om alternativen häruppe...
Nu ska jag försöka varva ner igen, och göra iordning B för natten och sedan blir det "äntligen hemma" för min del. Hoppas jag.

RSS 2.0