Förskoleplats och förskoleutrustning

I veckan fick vi officiellt besked om Benjamins förskoleplats.
Inofficiellt besked hade jag redan fått. Det fick jag för ett tag sen när jag mötte en av "fröknarna" som frågade "Så, ni har fått beskedet nu?" Ähm, nej, men det låter som att du vet något..? Och det gjorde hon ju. :)
Men nu kom bekräftelsen på det hon sa så jag ringde avdelningen idag och bokade tid för besök nästa onsdag. Sedan startar inskolningen 8 januari.

Vi får väl se över Benjamins garderob lite extra nu inför jul (och födelsedag) så han har vad han behöver. På rak arm vet jag att han behöver tunna ullstrumpor på fötterna för att vara så varm och torr som möjligt. Så jag försöker komma över mina antipatier mot (sticksigt) ylle och hitta några riktigt bra och riktigt osticksiga som jag kan med att sätta på honom... Kanske borde man satsa på ett helt ylleställ när man ändå håller på men där går nog min gräns, tror jag...

Overall köpte jag ju på tradera, likaså vinterkängor och sedan även ett par allväderstövlar. Och de två första inköpen känner jag mig riktigt nöjd med men inte stövlarna. Dels för att de nog är lite väl för stora men också för att de var rätt kladdigt namnade...
Ja, jag får se. Han kan gå i dem, så så mycket för stora är de nog inte och namningen försämrar ju inte skons funktion så det kvittar väl egentligen även om det känns lite surt...

Här är han i overallen och kängorna iaf:


Namnlappar behöver vi och dessutom behöver vi väl förskjuta dygnet lite. Det funkar nog inte så bra att vakna halv nio om man börjar sju... ;)
Sen är vi klara för förskolan. Tror jag.

utmaningen också

Jag har blivit utmanad av Julia


Vad gjorde du för tio år sedan?
Hm, november-december 1997 alltså: 23 år var jag. Jag höll på med mitt examensarbete; sammanställning, renskrivning, opponering och annat sånt kul. Officiellt fick jag min examen 15 januari 2008 så jag firar visst 10 år som förskollärare då :) 


Vad gjorde du för ett år sedan?
Rent allmänt så passade jag väl på att njuta av den sista hellediga tiden med Benjamin. Och nojjade över att jag aldrig mer skulle vara mammaledig så där på heltid. Och så plockade jag väl fram julpynt och förberedde jag lite inför julen som skulle firas hos oss det året. Lite julgodis kanske? Högst troligt, skulle jag påstå.

Mer specifikt så ägnade jag just den här dagen för ett år sedan åt att ta tomtekort på Benjamin.
 Detta var det som blev bäst... Ni fattar varför det inte blev några julkort förra året?
Fem snask jag gillar:

Högst upp på listan står "sura twins"
 
Sen skolkritor: Fazers skolekridt, lösgodisvarianten går också an, men går inte upp mot originalet
Sen gillar jag ju lakrits: Förvånande gott är kombinationen lakrits och vit choklad. Den sorten får jag dessutom oftast behålla för mig själv. Hallon-lakrits är en annan noja jag har just nu:
  eller en annan sort som jag inte har på bild...

Och och  och och ...Fem sånger som du kan hela texten till:
Några favoriter då... ja eller i alla fall fem låtar som finns i hjärnan just nu:
Mitt lilla barn
Last Christmas
Balladen om den kaxiga myran
Trollkarlen (I India land)
Argument (ur Chess)


Vad skulle du göra om du var miljonär?
Bli hemmamamma kanske? Eller starta en egen förskola så jag får jobba så mycket/lite jag vill och samtidigt bestämma själv :-) Köpa hus/lägenhet så flyttdatum blir spikat. Ge bort en del.  Resa. Spara.


Fem saker som du gillar att göra:
Leka med Benjamin, leka vid datorn, läsa, ... äta,Fem saker som du aldrig skulle klä dig i eller köpa:
tubtop, shorts med tights under, vinrött, playboy-prylar, nationaldräkt...


Fyra favoritsaker:
Kameran (kamerorna), datorn, gummistövlarna, cykeln.Fem personer som jag gärna vill se göra den här utmaningen... om de själva vill:
KarinJessica, Annika, Tårtmamman, Sissi  t.ex.


"Neej, Menmin"

-Baan
-Vill du ha en banan? (håller upp en banan)
-Neej, Menmin
-Ja, kom så hämtar du själv? (lägger tillbaka bananen)
-Mmm (hämtar stol, kör fram till bänken, klättrar upp, hämtar banan, försöker öppna bananen)
-Ska jag hjälpa dig att skala?
-Neej, Menmin..... (kämpar).....  Ptötta! (=öppna)
-Ja, kom då
-Neej, Menmin ..... (kämpar lite till).....  Ptötta!
-Nu hjälper jag dig. (gör snabbt en öppning och lämnar tillbaka bananen)
-Neej, Menmin! Neeeej, Menmin!! (tjuter)
-Så, jag har gjort hål, nu kan du.
-Neeej, Menmin!
-Ja nu kan du.
-Menmin. (skalar och äter belåtet)
-Kläp (=skräp)
-Ja, kan du kasta skalet?
-Neej, Menmin!
-Ja, du ska kasta, Benjamin ska kasta. (undrar försynt: var det inte det jag sa?)
-Menmin! (kastar skalet och är nöjd. Tills han hittar något nytt han kan/vill göra själv...)

Det är positivt med självständiga barn, det är positivt med självständiga barn, det är positivt med självständiga barn, det är positivt med självständiga barn, det är positivt med självständiga barn... *intalar mig själv*


Den omtalade övernattningen

Ja, en fredag i oktober, närmare bestämt den 19 oktober(?), travade bebisen glatt hemifrån med sin mormor för att sova över hos henne.
Anledningen var väl mest att testa det här med övernattning vid ett tillfälle då det inte var tvunget att det skulle fungera, men egentid tillsammans skulle väl bli en bra bonus för mamman och pappan.
Ha!
Pappan som började bli sjuk somnade tidigt i sin fåtölj, och där blev han kvar.
Mamman spenderade kvällen framför datorn och gick sedan och la sig extra tidigt. När hon ändå skulle få sova ostört kunde hon ju lika gärna sova så mycket som möjligt, tänkte hon.

Jo. Hon sov gott till tio över två, sådär. Då vaknade hon av en envis telefonsignal. I andra änden av linjen fanns en mycket arg och ledsen bebis och en mycket trött och uppgiven mormor.
Bebisen hade lekt, ätit och somnat gott på kvällen och sedan lagts in i mormorns säng utan några direkta protester. Halv två så där hade bebisen vaknat och då var han inte alls på gott humör längre.
Han hade börjat skrika direkt han vaknade, först allmänt lesset och sedan mer specifikt efter sin mamma och han slutade inte förrän den stackars mormorn meddelade honom att hon skulle ringa efter mamman.
 
Sagt och gjort, mamman ringdes upp ur sängen, klädde på sig jeans, t-shirt, rejäla vinterkängor och täckjacka och cyklade dit på mormorns cykel. Bebisen slängde sig direkt i famnen på henne och ville ha tutte. Han klargjorde att mormoderns närvaro inte längre var önskvärd genom att argt blänga på henne,  peka ut i vardagsrummet och utan utrymme för missförstånd beordra: "Dit!"
Bebisen tuttade medans mamman funderade på om de skulle stanna kvar hos mormorn hela bunten, men nä, hon knycklade in bebisen i sin overall,  packade ner honom i vagnen och promenerade hem.

När bebisen fått av sig overallen tänkte han sätta sig och kolla på tv. Icke sa Nicke, sa mamman och bar in en mycket motsträvig bebis i sängen där han inom kort somnade om igen.
Sedan vaknade han kl 8 på morgonen, tuttade en halvtimma och gick sen ut till sin far. Och då passade mamman på att somna om igen och sova till 12. :)
Och därmed var denna första övernattningprövning någorlunda avklarad. ;)


Tvångsuppdatering

Ja, folk säger att jag måste uppdatera, fast jag har egentligen ingen större lust just nu. Vet inte varför det känns så motigt att logga in... och hitta på något att skriva... och ladda upp bilder... och blahablaha.

Det har varit mycket nu. I torsdags (15 nov) möttes jag efter jobbet av en väldigt dålig liten kille. Han haf haft ett bett eller en koppa eller vad det kan vara på ena benet i veckor. Och vi har tänkt att det nog försvinner snart. Men det har det inte gjort.
Förra måndagen tog sig därför maken och sonen till BVC för att be dem kolla på det. De har öppen mottagning på måndagarna men bara till 11.30. De kom dit 11.45 och hela mottagningen var tom, så det blev aldrig kollat.

Och på torsdagen vaknade sonen med rodnad och svullnad runt märket samt hög feber så maken försökte få tag i läkare då. Och blev till slut hänvisad till "Axess akuten". Läkaren där tittade på märket och konstaterade att det ser ut som Borrelia och skrev ut ett recept på penicillin att äta i tio dagar. Idag var dag 7 och han är väl bra..? Benet ser ut som innan han blev så dålig och febern är borta, men märket ser ut precis som förut och jag hade nog väntat mig att även det skulle försvinna..?
Ja, vi får väl se hur det här utvecklar sig...

Övriga utlovade uppdateringar? Ja, de kommer väl. Åtminstone några av dem.

RSS 2.0