Förskolebesök

Jo, då var vi idag och hälsade på förskolan Benjamin blivit erbjuden. Och tja, inskolning tror jag blir rätt överflödigt för hans del. Om han får bestämma.

Jag försökte ringa dem flera gånger idag men kom inte fram så fram på eftermiddagen drog vi på oss paltorna igen och gick bort. Vi träffade en "fröken" ute med ett gäng barn på gården och jag presenterade mig och berättade varför vi var där. Under tiden försvann Benjamin upp i en klätterställning med några andra barn.
Fröken visade sig tillhöra rätt avdelning och vi blev inbjudna att komma in och titta. Jag plockade ner B mer eller mindre med våld men han följde glatt med in i huset. Vi fick en liten guidad tur och sedan lämnade "fröken" oss eftersom det var dag för mellanmål. Benjamin fick leka en stund till och sedan fick jag ta med honom ner- mer eller mindre med våld - och ut där han fick leka en stund ensam ute på gården igen innan jag fick bära hem honom - gissa vad? Jo, mer eller mindre med våld ;)

Sedan åkte vi och handlade men vi tog en omväg för att leta efter förskolan jag ska på intervju på. Och körde liite vilse. Så vi åkte till affären istället. Jag får kolla kartan bättre nästa gång. Förslagsvis innan tisdag så jag slipper leta mig fram då...

Försörjningsfunderingar

Någon som vet om man får a-kassa om man har föräldradagar kvar?
Om jag inte får jobb och B nu får förskoleplats så kan jag ju inte ta fp under dagarna? Och om jag måste ta fp kan jag ju inte ta förskoleplatsen...?

Å andra sidan ringde rektorn från jobbet jag sökte och vill gärna träffa mig. Så jag har en anställningsintervju 4 november. Håll tummarna!

Fick ett telefonsamtal...

...från rektorn på förskolan vi ställt B i kö till, och jag fick kanske både förskoleplats åt honom och jobb åt mig..? :hmm: :lol:
Nja, men han nämnde att han hade sju förskolor och ville gärna träffa mig nästa vecka, så jag får väl ta med min cv så får vi se vad som händer :lol:
De hade en plats åt Benjamin redan nu och tyckte att han var helt perfekt i ålder (och kön?) till avdelningen, och de kunde visst t.o.m. hålla platsen till 1 januari om jag inte missförstod honom helt, eftersom vi inte vill ha platsen nu...
Och så nämnde jag ju förstås att jag själv är förskollärare och skulle börja söka jobb... så kanske har vi precis blivit headhuntade, både jag och tvååringen..? :lol:

Ja just det...

Jag har ju sökt jobb också.

Vi har föräldradagar så vi klarar nästan hela vårterminen, bara pga att jag fick vårdnadsbidrag istället under hösten. Men dagarna tar slut i mitten på juni så har jag inte hittat något jobb innan dess så är det bara a-kassa som gäller. Med viss karens eftersom jag har en fast tjänst som jag säger upp mig från... Och då skiter sig väl min SGI, kan jag tänka..?

Vi har därmed sökt barnomsorgsplats för B från januari och jag behöver ett jobb ungefär då också.
Jag har nämnt en eller två, eller hundra, gånger att det t.om. skulle funka med ett halvtidsvikariat, lite mjukstart sådär.
Så surfade jag in på kommunens hemsida häromdagen och hittade, ja ett halvtidsvikariat... Så då fick jag ju snabbt leta upp och komplettera min cv, fomulera om mitt personliga brev, leta upp en skrivare eftersom vår inte är inkopplad (eller ens i rätt stad), skriva ut och lämna in direkt på förskolekontoret en timma före stängning sista ansökningsdagen.
Puh...

Jag återkommer om jag hör något från dem. Fattas bara att jag får det - och står utan förskoleplats...

Leka doktor

Byggklossarna har tagits fram och är precis perfekta att bygga städer, och garage, och bondgårdar etc med i nya rummet.
 


Nyklippta killen fick ett paket med posten...



September och oktober

September och oktober har varit fulla av packning och flyttning och tomma på fotografering.
Här kommer ett urval av de kort jag har lyckats skrapa ihop:



<- Sån här kan man se ut om man hittat ett helt björnbärssnår ute vid sommarstugan.

 
Visar upp sin fiskmun i brist på bättre saker att göra i bilen. ->





<- Myser i Johannes hängmatta. Någon som ser något underligt med bilden?


Mio gungade och det måste ju dokumenteras. ->






<- Ptrooo, hoppla pållen. Benjamin vill alltid prova käpphästarna.




Benjamins nya grej: Öron! Att känna på, bita i, suga på... Uäck! ->




<- På gamla jobbet fick Benjamin en egen degbit när vi hälsade på och så fick han baka kanelbullar av hjärtans lust. Fem egna med sig hem i en påse
blev resultatet. Mormor fick en, Benjamin fyra.






När Felicia fyllde år så var släkten åter så gott som samlad. Det finns de som tycker att min släkt är lite svår att förstå sig på; vem som är släkt med vem och hur ;)
Två olika kusingrupperingar, till vänster "morfars" barnbarn och till höger "mormors". Solklart, eller hur?


Och bonusbilder på goaste bebbekusinerna:

Ja, vi tar en bonusbild till:
 
mammamyys

Fest med gamla jobbet... :)

MMS

Fest med gamla jobbet... :)


Klart han har en säng...

MMS

Klart pojken har en säng. Nu i alla fall. ;) Febern avrundades med en natt av kräkningar. På morgonen konstaterade jag att han behövde duscha eftersom han "luktade lite smutsigt". Han sniffade lite i luften och replikerade glatt: "Du luktar skräpigt"... Tack för den...


Feber och inflyttningsdags.

MMS

Febrig liten pojk mitt i inflyttningen. Men annars går det rätt bra. ;) Och jag är offline åtminstone till vecka 42.


RSS 2.0