Stora och små bebisar

Idag var det kalas för nyblivne ettåringen Mio. Imorgon ska jag snuffa nyfödd Leo.

Love is in the air

"Mamma älstar Mimmi", säger Benjamin
"Ja-a, jag älskar dig", svarar mamma
"Hönt å höja"(=skönt att höra), säger Benjamin med eftertryck


Händelserik måndag

MMS

Min bror och hans sambo har fått en son. I lördags kom han och de har försökt få tag i oss sedan dess men inte lyckats.
Jag satte mig ner med Benjamin och berättade att Christian hade fått en bebis, en liten pojke och B satt länge och tittade på mms:et jag fått.
"Nu är det färdigt" deklarerade han efter en stund, la undan telefonen och gick och lekte istället. :D

Lite tidigare på morgonen hade vi varit ute i trädgården. Benjamin ville måla och jag hade ingen lust att ta fram vattenfärgerna åt honom och sitta med honom, så jag föreslog att han kunde måla huset. Han har en liten moddlare som jag senast sett i regnvattentunnan så jag sa att han kunde hämta den. Han begrep inte riktigt vad jag menade så jag reste mig själv och gick med honom. Jag tog upp penseln, som flöt omkring i tunnan tillsammans med en dumpad spade, och fick syn på något som låg på spaden. Min hjärna lyckades inte alls registrera vad det var; en mus? eller en jordklump? eller något annat, men vad?

Jag insåg plötsligt vad det nog var jag stod och stirrade på och rusade in och hämtade en flugsmälla att fiska upp den lille klumpen med. Den bet sig fast med näbbar och klor i flugsmällan och jag kunde ganska enkelt fiska upp den och lägga den på tork på stentrappan.Benjamin hade en kruppnatt och har haft kvar lite svullnad i halsen; heshet och hosta men inte värre än så, och så feber; runt 39 grader, men nu verkar han vara bra igen.

Ullaredstrippen gick bra. Det känns lite avigt att fokusera på vinterkläder när det är runt trettio grader varmt, men det gick det också. Det blev två underställ åt oss var, ett fleeceunderställ till B, vantar och halsduk som matchar jackan. Vi har fått låna ett par matchande termobyxor av Sanna men jag tänkte fortsätta leta efter tunna överdragsbyxor ett tag till.
Sedan hittade jag verktygslåda och blåställ till lille byggaren, se bild längre ner, gunga, rutchkana, klossar och lite annat lekmaterial, två topar och en kjol till mig, lite underkläder och en handväska. Lite elektroniktillbehör, köksgeråd och städsaker och blandat krafs kompletterade det hela och så åkte vi hemåt igen.


Byggare Benjamin.

MMS

Byggare Benjamin.


Festival, Ullared och krupp

Pojken och mamman skulle åka tåg till sommarstugan. De skulle ta tåget hemifrån, byta vid centralstationen och när de kommit fram strosa en stund på festivalen som startat i stan.

Pojken gick själv en lång bit till tåget men sedan tog orken slut och mamman fick sätta honom i sjalen på höften - ryggen var upptagen av en ryggsäck.
i efterhand har mamman insett att hon borde burit barnet tidigare, för första tåget missade de med ungefär sju minuter. Varav några berodde på att pojken fick gå själv igen när tåget väl var missat...
Väl på centralen en halvtimma senare än beräknat så var det lite över en timma kvar till nästa tåg skulle gå. Det fanns bussar däremellan att välja på men pojken var lovad tåg och mamman tyckte dessutom det skulle vara mer bekvämt än buss för dem båda.
Timmen fördrevs delvis på Lindex i ytterligare ett avsnitt av överdragsbyxjakten och delvis på en parkbänk med varsin glass. I god tid strosa de de därefter till perrongen och satte sig att vänta på tågen. Det var inte inne förrän utsatt avgångstid så mamman och pojken spillde ingen tid, de klev på och fick förvånade motta beskedet att tåget inte skulle gå förrän 37 minuter senare...

Vid det laget hade de ingen lust alls att gå på festival så 17.34 när de äntligen, en timme och femtiofem minuter sena, klev av stod pappan och väntade och så åkte de direkt hem till stugan.
Festivalen tänkte de ta dagen efter istället...

Den natten vaknade pojken med krupphosta och hysteriska gråtattacker. Mamman tröstade och lugnade och pojken somnade till slut igen. Och efter några timmar var det dags igen...
På morgonen vaknade pojken med 38.4, ja morgon och morgon - efter natten var både mor och son utsjasade och vaknade inte förrän närmare halv elva...

Pojken hade ingen matlust. Några tuggor på en rostad macka och lite varm choklad ute på altanen gick ner och lite senare nästan en hel banan.
Tempen förändrade sig inte, men han piggnade till och andningen förbättrades avsevärt och efter en alvedon så bestämde de sig för att ta en sväng in till festivalen ändå, fram på eftermiddagen.

Sagt och gjort, de packade in sig i lilla bilen som fortfarande var relativt sval och gav sig av och det dröjde inte länge innan pojken somnade som en stock i baksätet.
Festivalen var snabbt avklarad men de kunde inte motstå en tur runt huset de ska flytta till. Sedan fick pojken välja mellan hamburgare och pizza till lunch, och fick därefter sitt första happy meal. Att doppa pommes fritesen i ketchup var dagens höjdpunkt, men även hamburgaren var uppskattad. Och matlusten verkade absolut vara tillbaka.
Tillbaka vid bilen såg de en lapplisa som lappade bilen bredvid deras. Mamman lärde sig sist att man var tvungen att ta biljett även på gratisparkeringen och var mycket belåten över att hon gjort så.
Det visade sig dock att platsen mamman stod på inte längre var någon parkeringsplats och hade mamman kommit bara någon minut senare skulle hon också ha fått en bot. Nu fick hon bara en lärdom.
Bilen var varm och svettig men hittade hem utan vidare missöden och efter en liten stunds lek i solen i trädgården kurade de ihop sig inne i stugan bakom neddragna gardiner och med tre godisremmar som varit enda behållningen från festivalen.

Imorgon blir det Ullared för mamman. Egentligen skulle pojken åkt med eftersom hans far skulle till Grebbestad på torsdagskvällen och inte beräknades vara körbar förrän senare på fredagen. Det blev dock inställt pga sjukdom och därmed slapp mamman ställa in. Så huka er hallänningar, nu kommer vi!


hemma igen

Men tjejer, jag får väl hinna lägga upp något i den nya bloggen först innan ni får adressen?

Adressen ligger iaf nu i länklistan *pekar* ->
Vardagsrummet "före" är det enda jag hunnit med att lägga upp med segdatorn, får se om jag hinner några fler rum de närmaste dagarna... Och kanske några bilder på några av de förändringar jag/vi gjort. Men ni ser ju hur det ser ut... så ni inte väntar er några mirakel... ;)

Välkomna in och kika.


Det här är min nya mobil förresten:

Benjamin fick förresten också en egen mobil. En sån här:
 
Fast hans var en atrapp. :D

Massa nytt

Vi har skaffat nytt mobilt bredband, så nu kan jag surfa igen. Men frågan är om den här datorn orkar med detta. Den är rätt seg, för att uttrycka det milt. Men vi har kört recovery på den och jag är fullt upptagen med att uppdatera den på alla möjliga vis.
Samtidigt med bredbandet råkade jag skaffa ny mobil. Och nytt nummer. Och jag hör av mig så fort jag fått in alla mina kontakter i mobilen. Tills vidare används även den gamla telefonen.

Och så har vi skaffat en ny lägenhet. Vi var och kollade på den i måndags och det är lite som behöver göras i den men den blir bra för oss, så vi tar den. Den blir vår 1 september men vi bör nog börja med att tapetsera och fixa innan vi flyttar in. Annars är risken mycket stor att det bara inte blir av.

Ja, jag har ju skaffat en ny blogg också. Jag håller ju på och fixa till sommarstugan och försöker dokumentera förändringarna efter hand och med den kommande flytten därtill så tänkte jag att det vore bra att ha en separat blogg om inredningsprojekt och liknande. Fast än så länge är den rätt tom...

Tja, det var väl det jag hade för idag. Nu ska jag återgå till datorns uppdateringar.


Jackfynd

Jag är lycklig över att kunna meddela att Benjamin kommer klara vintern både varm och snygg. Jag hittade jackan jag letat efter. En 3i1-jacka, dvs en vindjacka med tillhörande fleecejacka som sätts fast som foder i jackan eller används var för sig... Ja typ en sån som jag själv har.
Den har funnits i rött-blått, blått-ljusblått och blått-vitt-rosa.
Jag stod och höll i den röd-blåa på Lindex i våras men köpte den inte just då. Jag visste inte vilken storlek han kommer behöva till vintern och att gissa för 499 kr kändes inte lockande.
Sedan hittade jag den på reastället en tid efter. Priset var nu 299 och det kändes ändå rätt okej för ett möjligt felköp. Men då var de röd-blåa helt slut, det fanns blå-blå i storlek 86 samt 122 och kanske någon däremellan. Rosa har jag sett i 92 i alla fall, jag minns inte om jag även sett 98 men tror det. Den rosa var dock v ä l d i g t rosa. Ytterjackan var jättesnygg men fleecen var ont-i-ögonen-rosa. Men jag var beredd att köpa den ändå, eftersom den verkade vara den enda som kunde tänkas finnas i 98.
Tills idag. Då jag efter en stunds sökande på ännu ett Lindex (faktiskt ett som jag letat på förut) plötsligt fick syn på dem. Inte blå-blå, inte rosa-vit-blå utan röd-blå. Och i rätt storlek.
Så nu saknar jag bara de tillhörande överdragsbyxorna. Så det blir ett par Lindexrundor till, tror jag nog.

Jag är mindre lycklig över att behöva meddela att tiden jag trodde var bokad för lägenhetsvisning inte alls var bokad. Så nu försöker vi få kontakt med hyresgästen för att boka en tid. Sen kan vi titta på lägenhet.


huvud...

Huvud...
...och ben...
en ben till...

(binder ihop benen med en vågform)
Titta, gubbe!


Liten gubbe också....
(börjar nerifrån) liten ben... liten ben till
(börjar uppifrån igen) gubbens huvud också
(ser glappet mellan benen och huvudet, blir tyst, funderar, ritar massor av tvärstreck -för att fylla ut?)
Så! Gubbe till!
Då var de hemma igen, då.

Pojken var alldeles nyvaken och visste väl inte riktigt hur han skulle hantera att träffa sin förlupna mamma igen, så han liksom rann ner på hallgolvet och kröp bort till soffan där mamman halvlåg. När mamman lyfte upp honom lade han sig tillrätta i famnen och rörde sig inte en millimeter på säkert fem hela minuter.

Sedan var han som vanligt igen, möjligen bara lite mer kärvänlig. "Mamma..? Ja ältar dej, mamma."

Sedan ville han titta på "stora lilla djungelboken". Jo, han såg Lilla djungelboken först och sedan vanliga Djungelboken som då förstås går under tillnamnet stora...

Jessica tipsade i sin blogg om geni.com, ett släktforskningsprogram online. Jag gick in och blev medlem men fann att man inte kunde importera gedcom-filer vilket innebär att jag skulle bli tvungen att sitta och knappa in alla drygt 2000 personer för hand och det hade jag ingen lust med...
Hur som helst så trillade jag in på siten igen och då hade de lagt till den finessen så jag la till hela mitt släktträd och bjöd in de få släktingar som jag hade epostadresser till - varav ett par "långväga" jag hittat på nätet och haft kontakt med tidigare (och lade till Jessica som vän, men det har hon inte svarat på. *syft* Kom igen nu Jessica, lägg till mig, lägg till mig, lägg till mig!!). Så nu kan jag enkelt dela med mig av släktforskningen till intresserade släktingar.

De är på väg hem

Jag har inte träffat min bebis sedan i söndags men nu är han äntligen på väg hem.
"Har han saknat mig?" frågade jag maken per telefon.
"Nej, inte vad jag märkt" svarade den elaka karlen ;)
Jafg har i alla fall saknat dem. Men oj vad välstädat vi fått det hemma. :)

Lagom till semestern...

Jomenvisst har jag feber, hosta och ont i halsen...

*värmer vetevärmaren och kryper ner i sängen*

Godnatt på er!

Ja nu, ja.

Bebisen ringde igår kväll :"Ja e i sommastudan. Åkit bilen."

Ja, så är det. Hela familjen har "åkit" bort och roar sig på landet i det allt finare vädret.
Under tiden är mamman hemma, barnfri, och jobbar sina allra sista dagar (märks det att det är nedräkning nu?). Och städar. Och tittar på TV. Tänk att det är så mycket mer lockande att titta när man får bestämma över fjärrkontrollen helt själv... ;)

Bebisen pratade väldigt mycket i telefonen när han hade sin mor i andra änden. Han pratade så mycket att mamman övervägde möjligheten att det var fadern eller storebrodern som försökte förställa rösten, eftersom mamman vanligtvis brukar få sufflera alla telefonsamtal bebisen har för att det inte ska bli knäpptyst i luren...

Han hade lekt, berättade han, och tittat på TV: "alla djuret". Och en hel massa annat som mamman inte fattade. Sedan sa de "godnatt" och "sov så gott" och "ses en annan dag". Och sen satt mamman uppe till ett eller så. Antagligen för att helt säkert inte få tillräckligt med sömn även utan att bli väckt på natten..?

I stugan hade bebisen i alla fall vaknat tre gånger och försökt tutta. På sin far.
Sömndrucken hade han börjat dra upp pappans tröja men vid beskedet "Det är pappa, mamma är i Mölndal" hade han bara suckat, vänt sig och somnat om.
När mamman ringde vid halv tio sov bebisen fortfarande.

I kväll i telefonen frågade mamman bebisen om han sovit gott med pappa?
"Nej", sa bebisen bestämt.
Nehej, vem vill du sova med då? undrade mamman, säker på att strax få höra sig själv omnämnas...
"Johannes", svarade bebisen.
Mamman får väl ringa imorgon igen och kolla vem som fick sova med honom. Mamman gissar på pappan.;)

På måndag kollar vi på lägenhet, förresten.

RSS 2.0