Födelsedagsönskningar

Jackan är reklamerad och Benjamin är numera brun och blå istället för röd och blå. Dagens ilandsproblem är att alla vantar och mössor är röda, röd-blå eller röd-svarta så det matchar inte alls längre...

Benjamin önskar sig med andra ord en ny mössa i julklapp; en som har marinblått och brunt i sig så den "knyter ihop" färgerna i jacka och termobyxor lite bättre.
På önskelistan står nu följande:

  • Plånbok
  • Ryggsäck "kanske med Nalle Puh eller leksaker på"  (och då önskar mamman dessutom att den ska ha bröstspänne och/eller avbärarbälte och helst inte bild på spindelmannen eller annan s-k-i-t)
  • Grejor till "köket": T.ex. glas,gärna de här från Ikea. Och bestick? Tydligen behöver han också en "burk utan kanel"..!? Leksaksmat vore kul, han har lite som följde med kassaapparaten men vill nog ha mer.
  • Leksaker; lastbil, grävmaskin... I julas var det väl en lyftkran han önskade sig så det gör han nog fortfarande?
  • Mössa, som sagt
  • Ficklampa
  • Kalsonger. Övriga kläder behöver gås igenom så jag återkommer med vad som behövs mera. Storleken är iaf 98-104. 

Inskolning

Jag börjar bli färdiginskolad nu. Har jobbat onsdag-fredag förra veckan och måndag-torsdag denna. Det inkluderar dessutom två rätt sena kvällspass så jag är riktigt mör, men det känns fortfarande bra.

Imorgon är jag ledig och då är det äntligen min tur att ta Benjamins inskolning. Benjamin konstaterade att jag skulle leka med honom där "för det har vi ju bestämt" Jo, älskling, men det var när jag inte visste att du redan skulle vara färdiginskolad vid det laget... För, jo, så är det faktiskt: :shock:
Benjamin och pappa kom dit i måndags, tog av kläderna och gick in. B pep iväg uppför trappan och bekymrade sig inte ett dugg om sin far. Ställföreträdande inskolningsfröken föreslog att fadern kunde prova att lämna Benjamin direkt dagen efter och hämta igen efter lunch, och fadern (som inte själv jobbat i förskoleverksamhet - tål att påpekas) tyckte det var en mycket bra idé.
Så på tisdagen gick han in och lämnade Benjamin som glatt vinkade och började leka och hämtade en lika glad (men hungrig) unge efter lunch. Inskolningsfröken var tillbaka och meddelade att Benjamin inte ätit något vidare men verkar vara en väldigt social liten kille... :lol:
Jag misstänker att ordalydelsen förvrängts på vägen från fröken via fadern till mig, för det låter inte som Benjamins egna ord, men han ska ha sagt till barnen någonting i stil med "Nu har ni fått en ny kompis och jag har fått så här många kompisar" :heart:
Och så har det rullat vidare. Pappan har bara lämnat och hämtat hela inskolningsveckan och på måndag ska vi visst köra på med det vanliga schemat. Kanske att S hämtar lite tidigare bara..? Så inte lär väl jag få stanna kvar och leka imorgon..?

Funkar det så får jag alltså ett par timmar själv och då tänkte jag istället ta och försöka reklamera Benjamins 3i1-jacka, som gått sönder i dragkedjan, och termobyxor som har ett trasigt spänne. Problemet är att jackan är slut i rätt storlek på de två Lindex jag varit på och en "likvärdig" jacka tydligen måste vara i samma storlek som den reklamerade. Det de kan göra är då att ge mig pengarna tillbaka men bara på reapriset. Vilket är helt okej eftersom det var vad jag köpte den för i somras, men eftersom det är förra årets modell så drar de av 100 kr för att den "redan använts i ett år". Ja eftersom jag köpte den i somras så kunde de tänka sig att bara dra 50 kr för ett halvårs användning... :roll:

Jag tycker inte det är en bra deal, 249 kr får jag ingen likvärdig jacka för så jag tar en tur till nästa stad och två andra Lindex för att se om någon av dem har rätt storlek inne... Fortsättning följer väl på den historien.

Dagens parantes - Benjamins grammatik:
Benjamin visade glatt upp två "M" som jag "vikt" av avbrutna tumstockar (don't ask) för sin pappa: "Titta! Mamma har gjort M-ar" (uttalat emmar) :lol:

Idag hade jag tänkt testa vattengympa. Det är prova-på-veckor i simhallen så man bara betalar badavgiften men efter en nära-döden-upplevelse i provhytten på Stadium med ett gäng sport-BH i näven beslutade jag mig raskt för att inte klä av mig offentligt idag heller... Eller köpa någonting på Stadium på de närmsta tre åren...

3 januari vägde jag mig efter en riktig svullarkväll hos min pappa och det var ingen rolig historia. Vi hade tagit en långpromenad hela familjen på nyårsdagen och jag fick lite blodad tand, och vägningen puttade mig över kanten så nu kör jag GI igen, varvat med promenader. Och hade man inte behövt klä av sig så hade jag alltså dessutom varvat med vattengympa idag.
Men det går bra för övrigt. Sedan jag började jobba har jag inte haft så mycket tid över så det har blivit färre promenader men ännu inte obefintliga och jag hade redan en vecka efter invägningen tappat tre kilo. Därefter har vikten stått stilla, men det kan delvis bero på att jag i brist på annat godis lärt mig nästan uppskatta en stor bit mörk choklad... :roll:
Om drygt två-tre kilo har jag nått mitt första mål men vet inte ännu om jag ska belöna mig med en kameragrunka eller en spikmatta. Det beror nog lite på om målet nås innan eller efter jag fått min första lön. :roll:  Kameragrunkor är rätt dyra.

FYI: 8 april är senaste dagen att anmäla sig til Vårruset som i år går av stapeln onsdag 6 maj. Är ni med eller?

Jag lever...

...men inte mycket mer än så.

Jag har precis klarat av första arbetsveckan och jag är t r ö t t.
Skönt att det var en kort vecka i alla fall. Men jag trivs. Det verkar jättelovande hittills.
Benjamin skulle börja inskolning på måndag men hans "inskolningsfröken" hade försökt få tag i mig idag; hon vabbar tydligen på måndag. Har inte pratat med S så jag vet inte om hon fick tag i honom istället, det är ju han som ska ta inskolningen.

Jag har ingen direkt lust att blogga för närvarande och hinner inte riktigt med era bloggar heller, men jag återkommer för att rapportera om jobb och inskolning iaf och så kommer jag kanske igen lite bättre när jag fått lite vardag på jobbet..?

Kram alla!

RSS 2.0