Ordentlig bebis

Kuddarna till hjälmen är upphittade så nu kan mamman sluta fundera över det. Bebisen hade uppenbarligen hämtat sig en lagom stor tupperwareburk från platsskåpet, lagt kuddarna i den och stängt locket mycket prydligt och ordentligt.
Mamman som letade efter lösa kuddar tänkte inte på att kolla i burken förrän hon skulle städa upp den från ett hörn där den låg och skräpade. Och med tanke på hur ofta mamman städar upp saker som ligger i hörn och skräpar så hade kuddarna mycket väl kunnat vara borta ända till nyår eller längre... 

Det var ju skönt att det ordentliga barnet tyckte kuddarna var värda att konserveras och sparas och inte var "bläp" som skulle kastas...


Cykel. Och tomatsalsa. Och allmänt kaos.

Nu är mamman cyklist.
Igår inköptes cykel, barnsadel samt hjälmar till både mamman och bebisen. Mamman fick sedan cykla hem ifrån Backaplan medan bebisen och bebisens pappa bekvämt åkte bil.
Kvällen tillbringades bland annat med att göra iordning bebisens hjälm - ställa in band och justera kuddar - så den satt riktigt bra och säkert på bebisens lilla huvud.
När mamman kom hem idag hade bebisen fått leka med hjälmen för sin pappa. Hjälmen saknar nu flera kuddar och ramlar av när mamman sätter på bebisen den. Kuddarna är spårlöst försvunna så mamman är lite gnällig.
Denna blev det. och denna stol Denna tigertill bebisen och denna  scattotill mamman.


Bebisen har dessutom lagat mat idag. Först hjälpte han mamman att laga tomatsalsa, sedan åt mamman och bebisen med god aptit och därefter skurade vi tomatsalsa från bordet, och stolen, och golvet under bordet och stolen...
Sen gick vi ifrån köket. Eller mamman gick i alla fall från köket. Bebisen var tydligen inte färdig med matlagningen. Men mamman var ju gnällig och bebisen var i alla fall tyst och nöjd så mamman tog det rätt lugnt.

Sedan kom bebisen och hämtade mamman. "Blött" sa han, och ledde mamman in i köket. Där kunde mamman ganska väl rekonstruera vad bebisen egentligen ägnat de senaste minutrarna åt.

Först hade han hämtar två kastruller ur kastrullskåpet och ställt dem på golvet.
Sedan hade han väl sträckt sig upp och hämtat tetran med krossad tomat - finkrossad tomat med basilika för att vara noga - från diskbänken och hällt lite i varje kastrull. När tetran kändes tom hade han gått och lagt den i soppåsen.
Han hade hämtat en sked och två gafflar ur kökslådan och rört runt lite i kastrullerna. Och lite på golvet kanske? Och lagt dem i ena kastrullen sedan.
Ganska mycket tomat hade hamnat på golvet. Det var visst det som var "blött".
I diskhon hade han lagt skurtrasan som han uppenbarligen använt för att torka upp tomatkladdet.

Och nu behövde han tydligen hjälp att torka upp resten och med att ställa upp kastrullerna på spisen för att laga färdigt maten...

Om det inte framgått tidigare så var mamman lite gnällig idag så hon var inte jätteintresserad av att låta bebisen hållas i köket så där och då avbröt hon leken till bebisens stora förtrytelse.
Och trots att hon var gnällig och inte ens tog kort på bebisens konster så måste hon nog erkänna sig vara lite lite imponerad av hans företagsamhet. Han måste bara bli lite bättre på att städa om han ska få hållas...

Costa Rica

Ja så heter den, den nya skönheten från tårtmamman:

En mysig och lite varmare höstsjal.

Nattvandring

I natt överraskade Benjamin oss båda två.
När han vaknade till kom han inte uppkrypande till sin mamma. Och han satt inte kvar och grät och ville bli hämtad.
Nej, han klättrade ner ur sin säng (vilket dessutom innebär att gena över mammans), han gick runt dubbelsängen till sin far där han ville bli upplyft av honom istället. :D Eventuellt har han varit ute en runda i lägenheten och letat efter mig först, han brukar göra det när han vaknar och jag inte ligger där. Han brukar däremot inte göra det när jag ligger där jag ska...

Sedan la ju den ömma fadern förstås omedelbart över honom til min sida av sängen, så om det var sin pappa han var ute efter så fick han tji den här gången.

Men det ska bli mycket intressant att se hur han tänkte tillbringa natten i natt. Han är uppenbarligen inne i en period av förändringar just nu, vart det nu tar oss...

Nattsömn

Benjamin vaknade till vid 1.20 eller så inatt första gången. Jag hyschade lite försiktigt och han somnade om igen. Tre minuter senarevknade han till igen, jag hyschade och la handen på honom och så somnade han igen. Och tre minuter senare samma visa en gång till, och en gång till och jag började fundera på att ändå hämta upp honom till min säng för det började bli påfrestande att sova i treminuterspass.
Men jag la handen på honom igen och han somnade och vaknade inte igen. Förrän strax efter 7. Så min lille kille har sovit hela natten i sin egen säng för första gången nu vid 19 månaders ålder utan några som helst "kurer" eller metoder. Det känns skönt att det fungerade helt utan skrikmetoder precis som jag trodde oavsett vilka välmenande råd vi har fått från andra...
*tillbaka till jobbet*

syskonbarn

   

Så, var var jag?

Just det, grinighet, ja.
Jo vi är förkylda, vralförkylda på ren göteborgska, jag och Benjamin. Benjamin är tät och snuvig och grinig har dessutom en hörntand på väg upp. Eller ner. Så sömnen blir inte så god för hans del. Och sover inte Benjamin så sover inte mamman. Och mamman är snuvig och halsontig och grinig redan innan och humöret blir inte bättre av att inte sova. Konstant huvudvärk. Och mens. Grattis, liksom.

Men jag har köpt en höstsjal/tröstsjal som borde droppa in på måndag-tisdag någonting så då går nog grinigheten över. Och en ny cykel blir det snart också. Med cykelhjälm förstås. Och barnsits och liten hjälm åt Benjamin. En Monark, troligen. Det känns som att Monark och Crescent är mer eller mindre samma cykel nuförtiden så att lägga en extra tusenlapp på Crescentmärket känns inte befogat. Men en kvalitetscykel vill jag ha, och det räcker helt klart med 7 växlar. Inte en skitcykel med 21 växlar eller mer den här gången.
Så någon av dessa kanske:
Monark 237:Monark 977:Monark 917:
Andra alternativ är Crescent 917: image217och Crescent 957:image216

Nu när jag ser alla uppradade på samma ställe så känns 977:an spontant mest som "min" cykel, men det blir nog en runda snart så jag får känna lite på dem. Nu rear sportaffärerna ut cyklar för att börja göra plats åt vintersportgrejor, så det är nog en bra tid att köpa cykel.

Ja, Benjamin sover och hans mor ska ta och göra honom sällskap.
Godnatt!

RSS 2.0