Gott nytt år


Just nu...

Benjamin sitter med bokstavsmagneter.
Han har valt ut B och S håller dem i varsin hand och "pratar" med dem. Med tillgjord röst: "Ja älstar dej, Menjamin" säger S:et. Med annan tillgjord röst: "Ja älstar dej, Sanna" svarar B:et.

Hörde ni?

Klicket alltså?
Det var tydligen inte bara jag som hörde att det klickade. Jag fick jobbet!
Imorgon ska jag dit och diskutera lön och villkor och sedan skriva på papprena. Tänkte ta en sväng om facket först för att se vad de tycker. Om löneanspråk t.ex. Om de överhuvudtaget är där två dar innan julafton.

Vi tog in julgranen idag. En riktig bjässe visade det sig vara när den väl kommit in i vardagsrummet. Tur att vi gick mer på mitt ögonmått än på makens för då hade vi inte ens fått in den stående.
Benjamin klev in i en dunge med små granskott och var överlycklig! Titta! Jag hittade många julgranar!

Han tyckte det var kämpigt att gå i skogen. Vi har varit dåliga på det trots att tomten på landet gränsar direkt till skogen. Men han kämpade tappert på och på de allra mest svårtillgängliga ställena bar jag honom. Tack så mycket, sa han artigt varje gång jag satte ner honom ;) Han gillade detta.
De har Mulledag en gång/vecka på förskolan han börjar på och det passar nog honom bra.

Han fick hedersuppdraget att hålla koll på granen på väg hem. Vakta den så den inte sticker, vitsade jag, men det var ingen som tyckte det var lika kul som jag själv tyckte. :)

Klädningen av granen fick sedan bli mer en fråga om nöje än om estetik. Och tålighet, för det går fasen inte att gå förbi den utan att det rasar ner en kula eller två.

Nä, nu ska jag nog ta och sova. Jag ska ju, typ, jobba en stund imorgon.

Jag hade tänkt lägga in bilder...

...men så drog klockan iväg och nu orkar jag inte.

Jag kan i alla fall rapportera att intervjun kändes jättebra. Hoppas bara att de tyckte detsamma, för det här är ett jobb jag verkligen vill ha. Men får jag inte den här tjänsten så söker jag igen längre fram - det är ju ett kvinnodominerat yrke så någon jäkel kommer väl bli gravid eller så under 2009? ;)

Imorgon (läs idag) blir det julklappsinköp. Och kanske en gran också.

Bye now...

Ett samlingsinlägg till

Benjamin vill inte sova i våran säng längre. De gånger han kommer in så gråter han och ber om att få sova i sin säng :) Ja, fast med mig som sällskap då ;)
Nu är jag betydligt mindre lättväckt så det tar ett tag innan jag hasat mig in i hans rum när han vaknat och ropat. Då sitter han (stilla) i sin säng och ropar "Mamma, vaaar eeee duuu? Jag har letat överallt!!"
I natt hade han ont i foten igen; det jag trott varit växtvärk men som tydligen sitter mer i fötterna än i benen. Eller möjligen i själen? Han lyfte foten mot mig, visade på hälen och klagade: "Jag har ont i naveln! Blås på naveln."

Vi har varit på terminens sista öppna förskola idag. Den avslutades med dans runt julgranen och så kom tomten med skumgodis och julklappar till alla barn. Benjamin öppnade förstås sin direkt och i låg en liten Ior att hänga i julgranen eller på annat lämpligt ställe.
Vi har ju bara två tillfällen att gå dit när terminen startar innan det är dags för inskolning på Benjamins förskola, så när vi skulle gå så frågade jag honom om han ville ge "fröknarna" en god-jul-kram. Som en skottspole for han in igen och landade i knät på en av de andra mammorna som fick två rejäla smällpussar på kinderna. :-) Sedan fick fröknarna varsina också. Benjamin gillar dem skarpt och det gör jag också. Det blir lite ledsamt att inte kunna fortsätta gå dit. Har jag inget jobb i vår kan vi kanske lägga Benjamins tider så att vi kan gå någon gång i veckan i alla fall..?

I måndags skickade jag in en jobbansökan i ganska sista minuten, och igår ringde de redan och bokade in mig på intervju. Den blir på fredag eftermiddag. Det är ett jobb jag väldigt gärna skulle vilja ha - när jag läste annonsen klack det till direkt i mig, men det är heltid så jag får se hur de ställer sig till att ta in mig på runt 80%. Om de överhuvudtaget vill ha mig under de premisserna. Ja ja intervjun först och nästa bro är vi kommer till den.

Jag har lite foton men jag orkar inte ladda upp dem just nu. Håller på att föra över de återstående filmerna från dvkameran till datorn så det kan nog bli både lite foton och några videoklipp när det är klart.

Jag fick inte ett enda kort på Benjamin med luciakronan kvar på. I sista minuten bestämde jag mig för att bara ta med lila kameran och när jag plockade upp den på förskolan så var batteriet slut. Och extrabatteriet inte med :(
Han fick välja själv vad han ville klä ut sig till (utom pepparkaksgubbe för det hade vi ingenting till) och det var väldigt viktigt för honom att få vara lucia och ha ljuskrona på huvudet. Han gick här och kände på den, tände och släckte den och riktigt längtade efter att ha den på. Ända tills det var dags, då ville han inte längre. :) Men han var fin ändå :)
Ska se om jag kan muta honom till att fejka ett luciakort eller två ;)

Mer julrapporter:
Pepparkakorna är bakade - och redan slut. Jag fick en kryddmixpåse förra året som jag använde nu men den var nog någon specialitet för 2007 för jag hittar den inte ens på Santa Marias hemsida. Så ska jag baka nya får det bli vanliga äckliga...
Pepparkakshuset blev bra till slut, med mycket karamell och glasyr så höll det ihop och blev nästan snyggt. Det var nästan så det var värt brännblåsan...
Och knäcken är kokt. Idag, så den finns fortfarande kvar. Men det visade sig att sonen var ett lika stort knäckmonster som sin mor så det är nog bara fråga om dagar innan den är slut. 

Samlingsinlägg

I kväll:
Benjamin har klätt på sig doktorskläderna och går runt och frågar oss alla om vi är sjuka.
Ska du bli doktor när du blir stor, frågar pappan
Jag är stor, svarar Benjamin.
Ja, men det tar nog en tjugo år eller så att bli doktor, säger pappan.
Jag är tjugo år, hävdar Benjamin och går därifrån.

Tidigare idag har vi börjat baka pepparkakor. Grunddelarna till huset är klara (och både sneda, vinda och brända men det blir nog snyggt med massor av kristyr på) Vi har en stor pepparkaksdeg kvar i kylen så vi lär ha att göra både en och tre dagar. Eller så får vi äta degen som den är. Det funkar också ;)
Degen har vi dessutom gjort  själv nästan helt från grunden. Bara kryddblandningen var färdigköpt. Eller fådd egentligen. Allra godast var degen innan vi hade haft i kryddblandning, bikarbonat och mjöl. Vi provsmakade nämligen varje steg.

Jag blev väldigt sugen på knäck också men det vet jag ju att jag aldrig kan göra i förväg och tro att det finns kvar till jul, det tar slut inom ett par dagar så det är bättre att vänta. För midjemåttet.

Och pojken har drömt i natt. Uppenbarligen.
6.30  i morse vaknade han och tjöt rakt ut: Jag vill läsa en bok till. Snälla mamma. En bok till. Tårarna sprutade och han var både arg och ledsen. Antagligen hade jag i drömmen sagt nej till att läsa ytterligare en bok. Det brukar leda till sådana känsloutbrott.
9.15 vaknade han igen och grät: Jag vill åka och handla! Jag är hungrig!
Men vi har mat hemma,
försökte jag förklara, vi behöver inte åka och handla först.
Men jag viiiill, jag vill åka rulltrappan, grät han.
Efter en stund hade jag fattat att han ville till Torp, och äta korv. Antagligen var även det något han drömt om...

Igår var vi på förskolebesök. 1,5 timmar blev vi kvar.
Vid nattningen frågade jag vad som var roligast på "Bullerbyn". Spisen, blev det tvärsäkra svaret.
Vad var tråkigast då? undrade jag.
Ingenting! svarade han med tindrande ögon. Hoppas han får behålla det mesta av den känslan. Och det känns dessutom mycket bra att redan ha köpt en egen spis åt honom i julklapp.

Det blir inskolning 12 januari kl 10, och vi får se om det blir femton-timmars eller heltid. Jag har hittat ett jobb jag verkligen vill söka, men vi får se hur det går. Helst vill jag ju jobba deltid så det blir en mjukstart för honom.
Tre fröknar, varav en ny på avdelningen och 20 barn där Benjamin är tredje yngst på ett ungefär.


I onsdags var Sanna och Julia här och vi hade en riktigt mysig dag, som hon redan rapporterat :)

I måndags var jag på öppna förskolan på pysselkväll. Utan barn. Det var väldigt trevligt. Och kreativt. Och effektivt att pussla utan någon som ska "hjälpa till".
Det blev en dörrkrans och två änglar:


Fler foton:


Ja, så länge datorbordet tydligen inte används till datorn kan man visst ha det som klätterställning?


Jag och Benjamin gjorde en skylt till hans dörr.
Jag klippte ut bokstäverna och han limmade fast dem i den ordning jag lagt ut dem.


Och nya selen är här. Och den är superbekväm.

Vi passade kusinerna.
Mio, glad, gladare, gladast. Så här roligt är det att leka med vatten efter maten.

Vackra Engla, som äntligen accepterar att vara med på kort utan att göra grimaser och miner.Och ja, tydligen behöver man ridhjälm för att titta på tv. Och dinosaurier under fötterna..?
Ja, jag får väl också lägga ut gruppkortet från vår "januarifika" häromveckan. Och erkänna att det är manipulerat. Det fanns inte ett kort där alla barnen tittade åt rätt (mitt) håll på samma gång så jag fick helt enkelt klippa ihop två olika. Men det blev rätt bra. Men så är det att fotografera barn...


Så är det tydligen att fotografera dopföljen också... Här krävdes det fyra ihopklippta kort för att få ett enda där alla (utom Leo) tittade in i kameran. Resultatet blev inte lika bra som det med barnen, men ah, det får duga ;)

RSS 2.0