sjuklingen...

Öronvärken gav med sig men inte febern, snuvan eller hostan. Igår och idag var bebisen definitivt på bättringsvägen, men frisk är han inte ännu. Och under näsan är han alldeles röd och skavig av allt snortorkande. Mamman tog idominsalvan och smorde in honom under näsan och först blev han bara förvånad, sedan förnärmad och pekade mot blöjregionen, "där", klagade han högljutt och sedan argt för att mamman inte genast korrigerade sitt misstag. Hon fick kamouflera det istället. Med lite morrhår och annan rekvisita. På båda två. Och voila så gick det bra med salva ;)  



Miau!

I går kväll spelade bebisen fotboll inomhus med sin likaledes sjuke far, när han plötsligt började gråta. Pappan trodde att bebisen sparkat i foten och det gör ju rätt ont så bebisen blev blåst på, kramad och tröstad av båda sina föräldrar. Men mamman höll på med "viktiga saker" som inte kunde vänta så bebisen fick gå ner igen på golvet en stund. Men inte gick det över...
Och så upptäckte mamman till sin stora fasa Blod. På golvet. Små blodiga fotavtryck och mängder av bloddroppar i både hallen och i köket. Hon lyfte upp bebisen igen och undersökte svagt illamående hans blodtäckta fotsulor. Och såg. Ett sår. Med något svart kvar i. Hon tvättade av fötterna och smorde in den stackars hälen med trollerisalva medan pappan steriliserade en nål och sedan fick pappan operera medans mamman höll i bebisen.

Och vips så var den borta. Den lilla vassa glasskärvan som fastnat i bebisens söta lilla fot.
Bebisen fick ett extra lager trollerisalva och ett Bamseplåster - mot sin uttryckliga vilja - och sedan strumpor på för att plåstret skulle få sitta kvar.
Och sen var det SYND om honom och han haltade omkring på tå hela kvällen. Och hela morgonen. Och sedan var det nog läkt. Eller bortglömt. För sen haltade inte bebisen mer. Bara mammans hjärta hade fortfarande lite ont i hälen...

Kommentarer
Postat av: Julia

Det gör ont i mitt hjärta med! Stackars Benmin! Sanna kan pussa lite på det när de ses. De sover sött så jag har inte hunnit fråga om helgen, men jag ringer dig imorgon.
Kram och puss på den söta foten. Och en extra kram till de söta katterna!

Postat av: Julia

Hej gumman!
Du, det är ju SPORTLOV! Vill vi verkligen bada med småttingarna när det är en halv miljon skrikiga prepubertala i faggorna? Önskas revidering av planen så hör av dig! Jag tänker bada vårt badkar, baka, slottskogen, leka ute eller vad som helst. Eller bad om du tror att det är lugnt. Men träffas ska vi ta mig tusan!
Kram!

2008-02-11 @ 12:12:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback