Festival, Ullared och krupp

Pojken och mamman skulle åka tåg till sommarstugan. De skulle ta tåget hemifrån, byta vid centralstationen och när de kommit fram strosa en stund på festivalen som startat i stan.

Pojken gick själv en lång bit till tåget men sedan tog orken slut och mamman fick sätta honom i sjalen på höften - ryggen var upptagen av en ryggsäck.
i efterhand har mamman insett att hon borde burit barnet tidigare, för första tåget missade de med ungefär sju minuter. Varav några berodde på att pojken fick gå själv igen när tåget väl var missat...
Väl på centralen en halvtimma senare än beräknat så var det lite över en timma kvar till nästa tåg skulle gå. Det fanns bussar däremellan att välja på men pojken var lovad tåg och mamman tyckte dessutom det skulle vara mer bekvämt än buss för dem båda.
Timmen fördrevs delvis på Lindex i ytterligare ett avsnitt av
överdragsbyxjakten och delvis på en parkbänk med varsin glass. I god tid strosa de de därefter till perrongen och satte sig att vänta på tågen. Det var inte inne förrän utsatt avgångstid så mamman och pojken spillde ingen tid, de klev på och fick förvånade motta beskedet att tåget inte skulle gå förrän 37 minuter senare...

Vid det laget hade de ingen lust alls att gå på festival så 17.34 när de äntligen, en timme och femtiofem minuter sena, klev av stod pappan och väntade och så åkte de direkt hem till stugan.
Festivalen tänkte de ta dagen efter istället...

Den natten vaknade pojken med krupphosta och hysteriska gråtattacker. Mamman tröstade och lugnade och pojken somnade till slut igen. Och efter några timmar var det dags igen...
På morgonen vaknade pojken med 38.4, ja morgon och morgon - efter natten var både mor och son utsjasade och vaknade inte förrän närmare halv elva...

Pojken hade ingen matlust. Några tuggor på en rostad macka och lite varm choklad ute på altanen gick ner och lite senare nästan en hel banan.
Tempen förändrade sig inte, men han piggnade till och andningen förbättrades avsevärt och efter en alvedon så bestämde de sig för att ta en sväng in till festivalen ändå, fram på eftermiddagen.

Sagt och gjort, de packade in sig i lilla bilen som fortfarande var relativt sval och gav sig av och det dröjde inte länge innan pojken somnade som en stock i baksätet.
Festivalen var snabbt avklarad men de kunde inte motstå en tur runt huset de ska flytta till. Sedan fick pojken välja mellan hamburgare och pizza till lunch, och fick därefter sitt första happy meal. Att doppa pommes fritesen i ketchup var dagens höjdpunkt, men även hamburgaren var uppskattad. Och matlusten verkade absolut vara tillbaka.
Tillbaka vid bilen såg de en lapplisa som lappade bilen bredvid deras. Mamman lärde sig sist att man var tvungen att ta biljett även på gratisparkeringen och var mycket belåten över att hon gjort så.
Det visade sig dock att platsen mamman stod på inte längre var någon parkeringsplats och hade mamman kommit bara någon minut senare skulle hon också ha fått en bot. Nu fick hon bara en lärdom.
Bilen var varm och svettig men hittade hem utan vidare missöden och efter en liten stunds lek i solen i trädgården kurade de ihop sig inne i stugan bakom neddragna gardiner och med tre godisremmar som varit enda behållningen från festivalen.

Imorgon blir det Ullared för mamman. Egentligen skulle pojken åkt med eftersom hans far skulle till Grebbestad på torsdagskvällen och inte beräknades vara körbar förrän senare på fredagen. Det blev dock inställt pga sjukdom och därmed slapp mamman ställa in. Så huka er hallänningar, nu kommer vi!


Kommentarer
Postat av: Jessica

Tänkte på er när vi åkte över Uddevallabron...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback