Nattkompis

Runt kl 4.30 någongång i natt vaknade bebisen gråtande. Otröstligt. Han ville inte till mamma, inte till pappa, han ville gå upp.

Mamman släppte iväg honom och han gick ut och rumsterade, fortfarande storgråtande, om i vardagsrummet en minut eller så. Sedan kom han tillbaka, nu bara småsnyftande, med en cykelpump i ena näven. Den drog han efter sig upp i sängen och sedan kunde han slappna av och somna om. Med pumpen i en öm kram. (Ja särskilt ömt var det för mamman som fick sova med ett cykelpumpshandtag tryckt mot ena tinningen den här natten...)

Glad påsk II
Glad påsk

Glad påsk

könsförvirring?

Bebisen följde med mamman in på toan. "Mamma topp(=snopp)" påstod han. "Nej, mamma har ingen snopp!" försökte mamman, "Vad har mamma?"
Bebisen konstaterade glatt "Mamma Renn-å (Renault)"
Jo det är förvisso sant, men det var inte det svar mamman väntade sig. ;)

För övrigt har vi haft en blandad dag. Bebisen har trillat både högt och lågt, så att säga, och har fått några skråmor men inget blodvite. Och hur som helst så uppvägdes detta av att han hade flickvännen på besök ett par timmar.

Sanna och Julia var här och pysslade fina påskkort med oss och vi fick låna en klänning till påskkäringsstassen så han kan åka till Blåkulla utan att skämmas.

Och så passade vi Sanna, vilket idag innebar att mamman fick söva båda och sen sitta i en timma och titta på sovande barn och därefter tillbringa ytterligare en timma med att titta på springande pussande barn. :)

Och imorgon har mamman tagit semester och med dagens ledighet innebär det att det blir ett påsklov på nästan en hel vecka innan det är dags för jobb igen.

Siffror, bokstäver och döa släktingar

Benjamin sitter med låneboken "Fem myror..." och bläddrar. Han pekar på P och läser PE. Han sätter fingret under ordet som talar om vad det är på bilden och "läser" PUSS (han kan några sidor utantill)
Han bläddrar några sidor, hamnar på R och säger RÄ (han vänder lite på det). Han tittar på bilden och sätter fingret under ordet REGN och följer med bokstav för bokstav medans han "läser" PARAPLY...

Han har ett superintresse för bokstäver och siffror. Det är några få av bokstäverna han blandar ihop då och då och någon mer som han inte riktigt lärt sig annars vet han vad alla bokstäverna heter nu och börjar kunna även gemenerna. Och för bara någon vecka sedan började han rita/skriva bokstäver.

Benjamin skriver


Mamman själv har varken tid eller lust att uppdatera bloggen särskilt ofta. Hon är helt uppslukad av släktforskningen nu igen och sitter och pillar med det så fort hon har en minut eller två över.

RSS 2.0