Tusan också, som B skulle ha sagt

Ett nytt försök med fler tummar önskas för imorgon. ;-)

Kanske, kanske

Kanske kan vi få tag i nycklarna redan idag..?
Håll tummarna.

Vardagsrumsdetaljer

Omtaget till gardinlängden
Köpt på Kid hemtextil, minns inte alls priset.

Nya fräscha filtar. Inte helt retro, men lite åt rätt håll ialla fall.
Köpta på Ica Maxi; 79 kr styck, kanske?

Nya dukar till båda borden. Nästintill perfekta i färg till gardinerna.
Köpta på ÖoB för 40 resp 70 kr

Liten skål, perfekt till jordnötter.
 Köpt på Gekås för 4.95

Ljuskoppar, även den i mitten hade en matchande kompis men den gick i tusen bitar eller så.
 Inköpta på rea på Duka Home för nån tia eller så..?

Köket 2008

Så här, på ett ungefär ser köket ut i nuläget. Gardinlängderna är bytta mot en kappa i mer matchande färger och taklampan mot en vintagelampa som min mamma hade över. Bordet är vridet in mot väggen och tar mycket mindre plats - fungerar bättre som avställningsbänk och trasmattan är bokstavligen utkastad - den ligger på altanen istället. Sedan bilden togs har jag även lyft ur iläggsskivan och skjutit ihop bordet, men frågan är om det inte var bättre med skivan i...

 
På bilden skymtar mina retromuggar i brunt och orange, inköpta 2007 på Bolagret liksom den här orange, oranga, orangea... brandgula termosen, en hyfsad Steltonkopia åtminstone utseendemässigt.


Köksbordet har fått två bordsunderlägg (i avsaknad av vaxduk), då det är rätt fuktkänsligt och får fula fläckar av  minsta vattenspill.


Jag letar med ljus och lykta efter snygga sopkärl och har fastnat lite på att jag helst vill ha kärl i Kockums gula färg eller någotsånär liknande. Köksklockan jag köpte på Jysk 2006 eller 2007 har en färg som känns lagom retrogul så något i den stilen i alla fall.

Jag hittade soptunnor från Vipp i ungefär rätt färg, men jag lägger helt enkelt inte 3000 spänn på en soptunna.

Jag har köpt kakeldekor i alla fall.
Julia tipsade om dessa, tror jag men jag hade redan köpt hem ett annat paket samma dag.

Eftersom kakelplattorna är blå valde jag bort dekor med vit bakgrund och gick på ett par i nästan samma ton som plattorna.
 Nu ska bara kaklet skuras ordentligt och fogarna rengöras (eller rentav fogas om..? Om maken fogar sig i det ;-) ) 
 Brickor har det varit skriande brist på i stugan och jag har hittat två med mönster jag inte kunnat motstå. Den stora är inköpt på Gekås i Ullared och den lilla med mönstret "pollen" kom jag hem med från Åhléns så sent som idag.   

Köket 2005

Köket var och är en salig blandning färger. Grönt träbord, runt men med iläggsskiva i så det blev ovalt, två gröna stolar med orange-grönrutiga tygsitsar, röd taklampa, vita och gula originalskåp, blått kakel över diskbänken samt blå perstorpsskiva på ena (enda) arbetsytan och därtill ett par helvita eftermonterade skåp. Till detta ett par småblommiga halvlånga gardiner och en randig trasmatta.
 
I fönstret hänger en liten lampa (av näver?) På golvet står dricksvattensdunken och på en av stolarna hänger vår soppåse. Kompostkärlet (en rostfri bunke med ett överblivet kastrullock på) syns inte på bilderna men står även det framme på bordet ör enkel hantering. Ingen äter någonsin vid bordet utan det används som avställnings- och arbetsyta.

Bonus på bilderna är Benjamin, en äppelpaj och kusin Therese.


RSS 2.0