Lägenhetsvisning

Idag har vi haft en impromptu visning av vår lägenhet. De har tittat, vi har angivit ett pris och nu väntar vi på besked. Vi har inte ens hunnit annonsera ut den ännu så det här gick via rykte. ;) Jag återkommer...

Vardagsrummet - efter nya gardiner

Gavelfönstret med nya gardinen uppdragen resp nedfälld:
 
Stora fönstret med nya gardinerna helt fråndragna, delvis fördragna resp helt neddragna:
  

"Pollen"

 
Det här möstret från Åhlens känns rätt klockrent till stugan. Kanske inte som just grytlapp utan en bricka eller en förvarningsburk kanske? 


Och så vill jag ha ett durkslag i emalj. Helst ett cremefärgat/gulvitt.


planlösning

Ja ungefär så här vill jag minnas att lägenheten ser ut, men den är ritad fritt ur minnet, dessutom ett ganska opålitligt minne, så proportionerna stämmer garanterat inte det finns säkerligen massor av andra fel också.
Jag har inte heller ritat ut dörrar och fönster utan allt sådant får vänta tills vi har nycklarna.Nuvarande hyresgäst har vardagsrum i "rum 3", vi överväger att ha det i "rum 2" istället. Isåfall får väl J "rum 1" ch B "rum 3", och jag och S "rum 4", som har flest garderober och förråd.
Datorn funkar nog att ha i hallen, längs med klädkammarväggen.
Mer än så har vi inte funderat kring ännu.

Vardagsrummet

En rundtur i vardagsrummet.
Från början hade vi en hel soffgrupp; 3-sits, 2-sits och fåtölj i samma tyg. Vi behövde dock ha hit en bäddsoffa och satte in en gammal 80-90-tals soffa hemifrån och slängde tresitsen. Vilket jag idag ångrar men det var innan jag kom fram till att vi skulle köra på 60-70-tals stilen och som sagt, bäddsoffa behövde vi, så...
Även en av makens slitna skinnfåtöljer hade vi hunnit flytta in när korten togs, annars är nog det mesta som det var när jag först kom hit.
Gardinerna hade bytts minst en gång tidigare men var riktigt hemska. Ett par föredetta aprikosa blommiga, numera så solblekta att de var nästan helt vita där solen kommit åt.
Som tvbänk användes en gammal trasig tv, med en duk över.
Bordet använder vi som matbord. Svärfar har byggt det, bänken samt tre pallar. Pallarna har vi dock flyttat runt i stugan och använder som små avlastningsbord/sängbord.
Men så här såg det ut, på ett ungefär:
   

Närbild på den beige-brun-grön-oranga heltäckningsmattan:

Närbild på bäddsoffan som får bli kvar men helst ska maskeras på något sätt så den passar bättre in med resten av möblemanget:


Och ja, pojken får räknas som bonus på bilderna ;)


Stugan

Sommarstugan byggdes på 60-talet av min svärfar. I början på 90-talet byggde de till så badrummet och hallen är av en annan tidsepok än resten av huset, vilket består av ett stort vardagsrum, kök, ett mindre rum samt två små sovrum med två smala britsar i vardera.
Annars har det inte gjorts särskilt mycket inredningsmässigt under decennierna, så mycket är vintage 60- och 70 tal med enstaka inslag av 80-och 90-tal.

När jag första gången klev in här och såg den beige-brun-grön-oranga heltäckningsmattan så visste jag inte vilken ände vi skulle börja i för att fräscha upp och modernisera stugan, men det jag kom fram till var dels att det skulle kosta alldeles för mycket tid och pengar att få stugan "up to date" och dels att mycket av charmen är att det är just gammalt...

Inredningsprojektet blev därmed att snarare återställa stugan till sitt ursprungliga skick eller åtminstone en fräsch version av det ursprungliga skicket i så stor utsträckning som möjligt:
Jag vill alltså att de prylar som flyttar in skall ha så mycket vintage/retrokänsla från 60-70 som möjligt och de saker som inte har det får genomgå en make-over eller får helt enkelt flytta ut...
Sentida moderniteter som microvågsugn, stavmixer, tv-video-dvd etc tänker jag dock inte göra mig av med.
De passar kanske inte in, men det kan jag leva med ;)

Och eftersom vi gjort ändringar hela tiden och jag dokumenterat förändringarna i bara några veckor finns inte så många renodlade "före-foton" utan det blir i stor utsträckning andra foton som huset råkat fastna på som får duga.


Nya bloggen

Vad är då syftet med den?
Tja, vi har en sommarstuga som behöver fixas till, vi ska flytta och därmed gå igenom alla turer med bostadssökande, hus-/lägenhetsvisningar, budgivning kanske packning, flytt och slutligen inredning av en ny - från början gemensam - bostad...

Det känns lite som att det är ett helt annat liv, därför får det en helt annan blogg...

Så enkelt är det!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0