Ljuset i tunneln?

Benjamins väggar är färdigmålade. Wallies ska beställas men rummet är inflyttningsbart och väldigt ljust.Hallen är färdigtapetserad. Färgen är i verkligheten inte lika skarpt blå som på bilden. Blixten spelar ett litet spratt...Köket ska vara i det närmaste klart. Jag har inte sett det själv ännu och har inga foton heller men panelen är "i princip" färdigmålad enligt maken och de sista tapetvåderna ska ha satts upp under dagen idag. Här en bild av hur det sett ut sedan vi fått ner ett par lager gammal lös tapet:


Johannes rum och vårt sovrum kvarstår med andra ord, det förstämnda tar målaren när han är klar med köket, om jag förstått det rätt, och sovrummet tar jag i veckan. Foton kommer, men jag vet inte när jag hinner lägga ut dem.


Nu kan vi snart ta vårt pick och pack och flytta in.

Pojkarnas rum

Om vi tar helt vita väggar i Benjamins rum, vilken "nyans" ska det vara då? Funkar det med helvita, eller blir det snyggare med någon färgbrytning och i sådana fall vilken, med tanke på resten av inredningen?

Och så funderar jag kring gardiner i Johannes rum. Än så länge har inga panelgardiner kommit innanför min tröskel och jag är inte jättesugen på att skaffa några, men jag tänker att det blir lättare och/eller snyggare att hitta panelgardiner som passar till tapeterna än någon annan sorts gardin? Eftersom man med panelgardiner kan kombinera olika färger och mönster på ett helt annat sätt, menar jag..?
Bara bruna gardiner blir nog lite trist i en tonårsrum? Och om tapeten är turkos så känns det lite too much med gardiner i samma färgskala? Går det att ha bruna på den helturkosa väggen och turkosa på den mönstrade väggen om jag hittar samma gardin i olika färger?

Benjamins rum

Vi börjar med enfärgat på alla väggar. Blir det för trist så drar vi på en fondvägg efteråt istället, tror jag vi har bestämt. Men för närvarande är det enfärgat + wallies som gäller.
Jag vill ha klara barnvänliga färger, så jag siktar i första hand på grundfärger. Jag vill hänga upp (Johannes gamla) blå gardiner med stjärnor och liknande rullgardin. På Ikea finns en blå stjärnformad vägglampa som jag kan tänka mig
  Och kanske denna i taket då?  

Jag har kollat på wallies. I varje förpackning finns 25 st. Stjärnorna (självlysande) tror jag nog går åt allihop. Är det någon som vill köpa in sig på de andra?


Den här skulle vara fin på väggen vid tågbanan:

eller möjligen denna som har fler sorters fordon men inte lika klara färger

Jag hade velat ha något med mat/köksmotiv eller liknande till "dockvrån" också, men hittar inget...
Annat jag gillar:
Dyr men såå fin
    

Och gärna, om det funnes, någon neutral version av dessa: Dvs med både prinsar, prinsessor, riddare och drakar. Och "tjejriddare"?

En sådan här har han redan
Bord och stolar har vi i vitt. Och bokhylla. Han får förmodligen ta över Johannes våningssäng - så jag får plats att natta honom bekvämt.
En spis från Brio eller Micki vill vi ha in, röd (Englas gamla? Please?) samt en leksakservis och en docksäng. Och jag hade gärna lagt vantarna på Englas gamla IKEAmobil med planeter och stjärnor.
Ett staffli vore underbart. Och utklädningskläder. Ett hörn lånar jag till alla musikinstrument, både hans egna och mina. 

Och än så länge är det mest blått, så fler färgklickar ur den röda färgskalan behövs för att väga upp. En skattkista kanske?

Fler förslag?


Hallen blir favorit i repris, med blå tapeter och "mina"  silvriga prylar. Och med S:s vita byrå och spegel (om de får plats längs väggen nästan ända nere vid Benjamins rum). I den vidare delen av hallen. Där kommer även arbetshörnan finnas, med det nuvarande datorbordet samt extra hyllor för alla tillbehör vi samlat på oss. Och då vill jag ha en scanner också.

Smakråd önskas nu.

Hallen har jag glömt att fota, här kommer vardagsrummet, sovrummet och badrummet.
 

Vardagsrummet behåller vi kanske som det är. Tapeterna är okej där. De är grå med mönster liksom av penseldrag. Det finns en fläck, troligen av att en soffa stått emot, men tja, vi kan ju ställa våran soffa där..?
Sovrummet har en rätt skön, lugnande, grön färg, men måste tapetseras om. Egentligen skulle plastmattan behöva bytas i båda, får se om vi tar tag i det eller inte.
Elen är avstängd så det enda ljus jag hade i badrummet när jag fotade var blixten. På bilden ser väggen väldigt fläckig ut och jag vet inte om den är det på riktigt också. Oavsett vilket så kommer vi inte byta våtrumstapet ändå.


Hallen ska tapetseras om.
Jag blev hemskt förtjust i den här tapeten, men det känns lite som "favorit i repris"...
Vad säger ni som var med "way back when"?Johannes har inte sagt sista ordet ännu men hans far fastnade för den här kombinationen till hans rum. Den möstrade som fondvägg och resterande väggar med den enfärgade strukturerade tapeten. Färgerna är kass på bilden; tapeterna är i brunt och turkost. Och denna föll mamman för till Benjamins rum, som fondvägg och ljusa, nästintill vita väggar till det. Väggarna målas för tapeten som finns är i väldigt gott skick, det är bara skruv- och spikhål som behöver spacklas igen.
Problemet är att jag inte ens vet om den finns. Den satt upptapetserad i färgaffären men jag såg inga rullar med någonting liknande.
Jag vill, som bekant kanske, göra rummet så unisex som möjligt och funderar på om vi skulle ta alla väggarna enfärgade och smälla till med ett gäng wallies istället.

Slutligen vill jag ha lite smakråd vad gäller panelen i köket. Förstahandsalternativet är tapeter i den här färgskalan. Det funkar väl med vita paneler då. Träfärgade hade varit snyggt, men det är rätt mycket färg som vi inte känner för att försöka ta bort och det är väl furu under ändå, kan jag tänka..? (S gillar den rödare till höger och jag den brunare till vänster-visst vore det en bra kompromiss att ta den beiga i mitten ;-) )

Några före-bilder

Två bilder som gick att använda lyckades jag skrapa ihop idag. Köket före, ur två motstående vinklar, och sedan det som troligen blir pojkarnas rum, också ur motstående vinklar. Det finns alltså en skjutdörr mellan rummen, men troligen kommer vi blockera den med bokhyllor från båda hållen.  Den bortre fondväggen var vi inne på att behålla men eftersom det lutar åt att det blir Benjamins rum så blir det nog någon mer barnvänlig tapet istället; fondvägg + målade väggar. Johannes får det större av rummen eftersom det kommer användas även som gästrum, tv-rum och "gym" när han inte är hos oss. Även där är vi inne på en fondvägg och sedan tapet på övriga väggar.
Köket diskuterar vi fortfarande.
 

De andra rummen har visserligen fastnat på kort, de också, men mobilkameran fångade där inte alls färgerna på tapeterna så de korten får tas om.

Nycklarna är fådda...

...och lägenheten genomgången. Jag tog med kamera, men efter första bilden så slocknade batteriet så resten av fotona är tagna med mobilen.
Imorgon får jag ta med papper och penna (samt ett fulladdat batteri) och notera måtten.
Dagens resultat är att vi preliminärbestämt vem som ska ha vilket rum och konstaterat att golvet behöver bytas i två av rummen och tapeterna i samtliga. Foton kommer och då vill jag ha smakråd, ok?

RSS 2.0