Stugan

Sommarstugan byggdes på 60-talet av min svärfar. I början på 90-talet byggde de till så badrummet och hallen är av en annan tidsepok än resten av huset, vilket består av ett stort vardagsrum, kök, ett mindre rum samt två små sovrum med två smala britsar i vardera.
Annars har det inte gjorts särskilt mycket inredningsmässigt under decennierna, så mycket är vintage 60- och 70 tal med enstaka inslag av 80-och 90-tal.

När jag första gången klev in här och såg den beige-brun-grön-oranga heltäckningsmattan så visste jag inte vilken ände vi skulle börja i för att fräscha upp och modernisera stugan, men det jag kom fram till var dels att det skulle kosta alldeles för mycket tid och pengar att få stugan "up to date" och dels att mycket av charmen är att det är just gammalt...

Inredningsprojektet blev därmed att snarare återställa stugan till sitt ursprungliga skick eller åtminstone en fräsch version av det ursprungliga skicket i så stor utsträckning som möjligt:
Jag vill alltså att de prylar som flyttar in skall ha så mycket vintage/retrokänsla från 60-70 som möjligt och de saker som inte har det får genomgå en make-over eller får helt enkelt flytta ut...
Sentida moderniteter som microvågsugn, stavmixer, tv-video-dvd etc tänker jag dock inte göra mig av med.
De passar kanske inte in, men det kan jag leva med ;)

Och eftersom vi gjort ändringar hela tiden och jag dokumenterat förändringarna i bara några veckor finns inte så många renodlade "före-foton" utan det blir i stor utsträckning andra foton som huset råkat fastna på som får duga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0