Sovrum och badrum klara

Ja, "klara" är väl en sanning med modifikation. De är liksom köket möblerade/funktionella men det saknas fortfarande "piff"; sådant som tavlor, hyllor, förvaring, dekor etc...

Sovrummet är i alla fall möblerat. Vi ska se om vi får in sängborden och sedan behöver vi varsin plats för använda kläder. Steves kläder ligger i fönsterbrädan och mina på golvet eller i bästa fall på en krok på insidan av lilla klädkammaren.
Ingenting annat är uppsatt, det är än så länge bara blått och vitt.


Hjärtat hängde ovanför dörren till festlokalen när vi gifte oss, det vill jag gärna göra något med, kanske tillsammans med brudbuketten och de inramade hyllningssångerna vi båda fick på bröllopet.
Dörren faller igen och vi har just nu en spackeltub som dörrstopp. Effektivt men inte särskilt estetiskt tilltalande. En dörrstopp ska alltså inköpas.
Någon av dessa kanske? Den sista är underbar men svindyr.
Badrummet fick ett duschdraperi till slut, när jag äntligen hittade ett jag tyckte passade in och tvättmaskinen är satt på plats. Nu ska bara strömmen kopplas in så vi slipper förlängningssladd ut till hallen...


Renoveringsspurten


Vårt sovrum, med ett lager färg och sedan klart så när som på möblering. Vi har inte flyttat in där ännu och innan vi gör det ska vi dessutom "dutta" lite färg på de ställen där färgen fastnade i maskeringstejpen och hoppas det inte märks någon skillnad. 

 

Inte heller vardagsrummet har vi flyttat in i. Men det är ett utmärkt ställe att förvara såväl ouppackade som tömda flyttkartonger utan att de är i vägen för någon...
     
Hallen, ur alla möjliga vinklar och vrår. Och vinklar, det har den här hallen gott om. Datorhörnan är i gång och funkar riktigt bra trots att datorbordet inte kommit på plats ännu. Och tur det, annars skulle det inte bli några bilder ännu.
.   


Johannes rum innan möbleringen. Det är för tillfället både vardagsrum och sovrum. Bilder får jag återkomma med.Badrummet kräver ingen större presentation..?  Tvättmaskinen ska in, och förvaring. Åtminstone av mina prylar. ;)
Köket nästan färdigt....
..och äntligen klart. Här har farmor och farfar kommit med flyttgröt.

  
  Och så Benjamins rum.


Vi bygger bokhyllor för glasdörrarna mellan pojkarnas rum. Onödigt ömtåliga leksaker annars för en nästan-treåring
 Rummet börjar ta form...
   
Fortsättning följer...

Ljuset i tunneln?

Benjamins väggar är färdigmålade. Wallies ska beställas men rummet är inflyttningsbart och väldigt ljust.Hallen är färdigtapetserad. Färgen är i verkligheten inte lika skarpt blå som på bilden. Blixten spelar ett litet spratt...Köket ska vara i det närmaste klart. Jag har inte sett det själv ännu och har inga foton heller men panelen är "i princip" färdigmålad enligt maken och de sista tapetvåderna ska ha satts upp under dagen idag. Här en bild av hur det sett ut sedan vi fått ner ett par lager gammal lös tapet:


Johannes rum och vårt sovrum kvarstår med andra ord, det förstämnda tar målaren när han är klar med köket, om jag förstått det rätt, och sovrummet tar jag i veckan. Foton kommer, men jag vet inte när jag hinner lägga ut dem.


Nu kan vi snart ta vårt pick och pack och flytta in.

Pojkarnas rum

Om vi tar helt vita väggar i Benjamins rum, vilken "nyans" ska det vara då? Funkar det med helvita, eller blir det snyggare med någon färgbrytning och i sådana fall vilken, med tanke på resten av inredningen?

Och så funderar jag kring gardiner i Johannes rum. Än så länge har inga panelgardiner kommit innanför min tröskel och jag är inte jättesugen på att skaffa några, men jag tänker att det blir lättare och/eller snyggare att hitta panelgardiner som passar till tapeterna än någon annan sorts gardin? Eftersom man med panelgardiner kan kombinera olika färger och mönster på ett helt annat sätt, menar jag..?
Bara bruna gardiner blir nog lite trist i en tonårsrum? Och om tapeten är turkos så känns det lite too much med gardiner i samma färgskala? Går det att ha bruna på den helturkosa väggen och turkosa på den mönstrade väggen om jag hittar samma gardin i olika färger?

Benjamins rum

Vi börjar med enfärgat på alla väggar. Blir det för trist så drar vi på en fondvägg efteråt istället, tror jag vi har bestämt. Men för närvarande är det enfärgat + wallies som gäller.
Jag vill ha klara barnvänliga färger, så jag siktar i första hand på grundfärger. Jag vill hänga upp (Johannes gamla) blå gardiner med stjärnor och liknande rullgardin. På Ikea finns en blå stjärnformad vägglampa som jag kan tänka mig
  Och kanske denna i taket då?  

Jag har kollat på wallies. I varje förpackning finns 25 st. Stjärnorna (självlysande) tror jag nog går åt allihop. Är det någon som vill köpa in sig på de andra?


Den här skulle vara fin på väggen vid tågbanan:

eller möjligen denna som har fler sorters fordon men inte lika klara färger

Jag hade velat ha något med mat/köksmotiv eller liknande till "dockvrån" också, men hittar inget...
Annat jag gillar:
Dyr men såå fin
    

Och gärna, om det funnes, någon neutral version av dessa: Dvs med både prinsar, prinsessor, riddare och drakar. Och "tjejriddare"?

En sådan här har han redan
Bord och stolar har vi i vitt. Och bokhylla. Han får förmodligen ta över Johannes våningssäng - så jag får plats att natta honom bekvämt.
En spis från Brio eller Micki vill vi ha in, röd (Englas gamla? Please?) samt en leksakservis och en docksäng. Och jag hade gärna lagt vantarna på Englas gamla IKEAmobil med planeter och stjärnor.
Ett staffli vore underbart. Och utklädningskläder. Ett hörn lånar jag till alla musikinstrument, både hans egna och mina. 

Och än så länge är det mest blått, så fler färgklickar ur den röda färgskalan behövs för att väga upp. En skattkista kanske?

Fler förslag?


Hallen blir favorit i repris, med blå tapeter och "mina"  silvriga prylar. Och med S:s vita byrå och spegel (om de får plats längs väggen nästan ända nere vid Benjamins rum). I den vidare delen av hallen. Där kommer även arbetshörnan finnas, med det nuvarande datorbordet samt extra hyllor för alla tillbehör vi samlat på oss. Och då vill jag ha en scanner också.

Smakråd önskas nu.

Hallen har jag glömt att fota, här kommer vardagsrummet, sovrummet och badrummet.
 

Vardagsrummet behåller vi kanske som det är. Tapeterna är okej där. De är grå med mönster liksom av penseldrag. Det finns en fläck, troligen av att en soffa stått emot, men tja, vi kan ju ställa våran soffa där..?
Sovrummet har en rätt skön, lugnande, grön färg, men måste tapetseras om. Egentligen skulle plastmattan behöva bytas i båda, får se om vi tar tag i det eller inte.
Elen är avstängd så det enda ljus jag hade i badrummet när jag fotade var blixten. På bilden ser väggen väldigt fläckig ut och jag vet inte om den är det på riktigt också. Oavsett vilket så kommer vi inte byta våtrumstapet ändå.


Hallen ska tapetseras om.
Jag blev hemskt förtjust i den här tapeten, men det känns lite som "favorit i repris"...
Vad säger ni som var med "way back when"?Johannes har inte sagt sista ordet ännu men hans far fastnade för den här kombinationen till hans rum. Den möstrade som fondvägg och resterande väggar med den enfärgade strukturerade tapeten. Färgerna är kass på bilden; tapeterna är i brunt och turkost. Och denna föll mamman för till Benjamins rum, som fondvägg och ljusa, nästintill vita väggar till det. Väggarna målas för tapeten som finns är i väldigt gott skick, det är bara skruv- och spikhål som behöver spacklas igen.
Problemet är att jag inte ens vet om den finns. Den satt upptapetserad i färgaffären men jag såg inga rullar med någonting liknande.
Jag vill, som bekant kanske, göra rummet så unisex som möjligt och funderar på om vi skulle ta alla väggarna enfärgade och smälla till med ett gäng wallies istället.

Slutligen vill jag ha lite smakråd vad gäller panelen i köket. Förstahandsalternativet är tapeter i den här färgskalan. Det funkar väl med vita paneler då. Träfärgade hade varit snyggt, men det är rätt mycket färg som vi inte känner för att försöka ta bort och det är väl furu under ändå, kan jag tänka..? (S gillar den rödare till höger och jag den brunare till vänster-visst vore det en bra kompromiss att ta den beiga i mitten ;-) )

Några före-bilder

Två bilder som gick att använda lyckades jag skrapa ihop idag. Köket före, ur två motstående vinklar, och sedan det som troligen blir pojkarnas rum, också ur motstående vinklar. Det finns alltså en skjutdörr mellan rummen, men troligen kommer vi blockera den med bokhyllor från båda hållen.  Den bortre fondväggen var vi inne på att behålla men eftersom det lutar åt att det blir Benjamins rum så blir det nog någon mer barnvänlig tapet istället; fondvägg + målade väggar. Johannes får det större av rummen eftersom det kommer användas även som gästrum, tv-rum och "gym" när han inte är hos oss. Även där är vi inne på en fondvägg och sedan tapet på övriga väggar.
Köket diskuterar vi fortfarande.
 

De andra rummen har visserligen fastnat på kort, de också, men mobilkameran fångade där inte alls färgerna på tapeterna så de korten får tas om.

Nycklarna är fådda...

...och lägenheten genomgången. Jag tog med kamera, men efter första bilden så slocknade batteriet så resten av fotona är tagna med mobilen.
Imorgon får jag ta med papper och penna (samt ett fulladdat batteri) och notera måtten.
Dagens resultat är att vi preliminärbestämt vem som ska ha vilket rum och konstaterat att golvet behöver bytas i två av rummen och tapeterna i samtliga. Foton kommer och då vill jag ha smakråd, ok?

Tusan också, som B skulle ha sagt

Ett nytt försök med fler tummar önskas för imorgon. ;-)

Kanske, kanske

Kanske kan vi få tag i nycklarna redan idag..?
Håll tummarna.

Vardagsrumsdetaljer

Omtaget till gardinlängden
Köpt på Kid hemtextil, minns inte alls priset.

Nya fräscha filtar. Inte helt retro, men lite åt rätt håll ialla fall.
Köpta på Ica Maxi; 79 kr styck, kanske?

Nya dukar till båda borden. Nästintill perfekta i färg till gardinerna.
Köpta på ÖoB för 40 resp 70 kr

Liten skål, perfekt till jordnötter.
 Köpt på Gekås för 4.95

Ljuskoppar, även den i mitten hade en matchande kompis men den gick i tusen bitar eller så.
 Inköpta på rea på Duka Home för nån tia eller så..?

Köket 2008

Så här, på ett ungefär ser köket ut i nuläget. Gardinlängderna är bytta mot en kappa i mer matchande färger och taklampan mot en vintagelampa som min mamma hade över. Bordet är vridet in mot väggen och tar mycket mindre plats - fungerar bättre som avställningsbänk och trasmattan är bokstavligen utkastad - den ligger på altanen istället. Sedan bilden togs har jag även lyft ur iläggsskivan och skjutit ihop bordet, men frågan är om det inte var bättre med skivan i...

 
På bilden skymtar mina retromuggar i brunt och orange, inköpta 2007 på Bolagret liksom den här orange, oranga, orangea... brandgula termosen, en hyfsad Steltonkopia åtminstone utseendemässigt.


Köksbordet har fått två bordsunderlägg (i avsaknad av vaxduk), då det är rätt fuktkänsligt och får fula fläckar av  minsta vattenspill.


Jag letar med ljus och lykta efter snygga sopkärl och har fastnat lite på att jag helst vill ha kärl i Kockums gula färg eller någotsånär liknande. Köksklockan jag köpte på Jysk 2006 eller 2007 har en färg som känns lagom retrogul så något i den stilen i alla fall.

Jag hittade soptunnor från Vipp i ungefär rätt färg, men jag lägger helt enkelt inte 3000 spänn på en soptunna.

Jag har köpt kakeldekor i alla fall.
Julia tipsade om dessa, tror jag men jag hade redan köpt hem ett annat paket samma dag.

Eftersom kakelplattorna är blå valde jag bort dekor med vit bakgrund och gick på ett par i nästan samma ton som plattorna.
 Nu ska bara kaklet skuras ordentligt och fogarna rengöras (eller rentav fogas om..? Om maken fogar sig i det ;-) ) 
 Brickor har det varit skriande brist på i stugan och jag har hittat två med mönster jag inte kunnat motstå. Den stora är inköpt på Gekås i Ullared och den lilla med mönstret "pollen" kom jag hem med från Åhléns så sent som idag.   

Köket 2005

Köket var och är en salig blandning färger. Grönt träbord, runt men med iläggsskiva i så det blev ovalt, två gröna stolar med orange-grönrutiga tygsitsar, röd taklampa, vita och gula originalskåp, blått kakel över diskbänken samt blå perstorpsskiva på ena (enda) arbetsytan och därtill ett par helvita eftermonterade skåp. Till detta ett par småblommiga halvlånga gardiner och en randig trasmatta.
 
I fönstret hänger en liten lampa (av näver?) På golvet står dricksvattensdunken och på en av stolarna hänger vår soppåse. Kompostkärlet (en rostfri bunke med ett överblivet kastrullock på) syns inte på bilderna men står även det framme på bordet ör enkel hantering. Ingen äter någonsin vid bordet utan det används som avställnings- och arbetsyta.

Bonus på bilderna är Benjamin, en äppelpaj och kusin Therese.


Lägenhetsvisning

Idag har vi haft en impromptu visning av vår lägenhet. De har tittat, vi har angivit ett pris och nu väntar vi på besked. Vi har inte ens hunnit annonsera ut den ännu så det här gick via rykte. ;) Jag återkommer...

Vardagsrummet - efter nya gardiner

Gavelfönstret med nya gardinen uppdragen resp nedfälld:
 
Stora fönstret med nya gardinerna helt fråndragna, delvis fördragna resp helt neddragna:
  

RSS 2.0