Cykel. Och tomatsalsa. Och allmänt kaos.

Nu är mamman cyklist.
Igår inköptes cykel, barnsadel samt hjälmar till både mamman och bebisen. Mamman fick sedan cykla hem ifrån Backaplan medan bebisen och bebisens pappa bekvämt åkte bil.
Kvällen tillbringades bland annat med att göra iordning bebisens hjälm - ställa in band och justera kuddar - så den satt riktigt bra och säkert på bebisens lilla huvud.
När mamman kom hem idag hade bebisen fått leka med hjälmen för sin pappa. Hjälmen saknar nu flera kuddar och ramlar av när mamman sätter på bebisen den. Kuddarna är spårlöst försvunna så mamman är lite gnällig.
Denna blev det.
 och denna stol Denna tigertill bebisen och denna  scattotill mamman.


Bebisen har dessutom lagat mat idag. Först hjälpte han mamman att laga tomatsalsa, sedan åt mamman och bebisen med god aptit och därefter skurade vi tomatsalsa från bordet, och stolen, och golvet under bordet och stolen...
Sen gick vi ifrån köket. Eller mamman gick i alla fall från köket. Bebisen var tydligen inte färdig med matlagningen. Men mamman var ju gnällig och bebisen var i alla fall tyst och nöjd så mamman tog det rätt lugnt.

Sedan kom bebisen och hämtade mamman. "Blött" sa han, och ledde mamman in i köket. Där kunde mamman ganska väl rekonstruera vad bebisen egentligen ägnat de senaste minutrarna åt.

Först hade han hämtar två kastruller ur kastrullskåpet och ställt dem på golvet.
Sedan hade han väl sträckt sig upp och hämtat tetran med krossad tomat - finkrossad tomat med basilika för att vara noga - från diskbänken och hällt lite i varje kastrull. När tetran kändes tom hade han gått och lagt den i soppåsen.
Han hade hämtat en sked och två gafflar ur kökslådan och rört runt lite i kastrullerna. Och lite på golvet kanske? Och lagt dem i ena kastrullen sedan.
Ganska mycket tomat hade hamnat på golvet. Det var visst det som var "blött".
I diskhon hade han lagt skurtrasan som han uppenbarligen använt för att torka upp tomatkladdet.

Och nu behövde han tydligen hjälp att torka upp resten och med att ställa upp kastrullerna på spisen för att laga färdigt maten...

Om det inte framgått tidigare så var mamman lite gnällig idag så hon var inte jätteintresserad av att låta bebisen hållas i köket så där och då avbröt hon leken till bebisens stora förtrytelse.
Och trots att hon var gnällig och inte ens tog kort på bebisens konster så måste hon nog erkänna sig vara lite lite imponerad av hans företagsamhet. Han måste bara bli lite bättre på att städa om han ska få hållas...

Kommentarer
Postat av: Mormor

Jag tycker att bäbisen är duktig. Vill minnas att hans mamma hade liknande kladdfester!! Grattis till cykel, hjälmar, och barnsadel.

2007-09-14 @ 09:29:09
Postat av: Karin

Fin cykel - den har jag med funderat på! De andra sakerna var också fina...
Oj oj oj. Stackars Jenny! Han är driftig, din son.
Gå nu in och registrera dig på facebook! Du kommer att gilla det. Du kan gå med i gruppen "sluta särskriv!". Kom igen nu!

Postat av: gamlamormor

håhåjaja vad man minns.kanske även en mormor har kladdat.Nyponsoppa i håret mm mm Han är ju duktig
Mormor hade nog ingen fokusering på vad soppan
hade i håret att göra?Men sköj va det nog.

2007-09-16 @ 00:57:54
Postat av: Mormor

Det var faktiskt inte jag utan min bror som hällde nyponsoppa i håret. Så det så.Fast jag hejade nog på honom!

2007-09-21 @ 11:22:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback